goedkoop laminaat

Welke vloer kies jij?

Is jouw vloer echt aan vervanging toe? Maar zit je heel erg te twijfelen over welke soort vloer je wilt gaan aanschaffen? In dit artikel worden de kenmerken van verschillende vloeren beschreven. Na het lezen van dit artikel ben je vast en zeker een stuk wijzer geworden over welke vloer jou het meeste aanspreekt. Vloer kopen? Kies voor Laminaatpark!

Tegels

Tegels worden vaak in de badkamer of in de keuken gelegd. Ook in de woonkamer kiest men vaak voor tegels. Het nadeel van tegels is dat je ze niet makkelijk kunt vervangen, denk er dus goed over na. Tegels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je natuursteen tegels, keramische tegels, grestegels, en cementtegels. Het is goed om de slijtweerstand van de tegel te checken. Als je een strakker eindresultaat wilt, dan is het aan te raden om gerectificeerde tegels aan te schaffen.

Laminaat

Er komen steeds meer verschillende soorten laminaat op de markt. Laminaat is niet duur en is gemakkelijk te onderhouden. Met de juiste ondervloer zorg je ervoor dat de vloer zo min mogelijk geluid produceert. Als je een kamer hebt waar veel licht naar binnen schijnt, dan kun je het beste kiezen voor een laminaatvloer. Laminaat verkleurt namelijk niet. Wellicht ga je in de toekomst verhuizen. Geen zorgen. Een laminaatvloer verhuis je gemakkelijk mee. Benieuwd welke soort laminaat populair is? Veel mensen kopen tegenwoordig gladde, glanzende laminaatvloeren met brede stroken, afgewerkt met blanke hoogglans. Op zoek naar goedkoop laminaat?

Houten vloer

Je kunt een leven lang genieten van een houten vloer. Als je eenmaal voor een bepaalde afwerking hebt gekozen, dan is dit wel definitief. Houten vloeren kunnen verkleuren, zijn niet waterbestendig en kunnen enig geluid produceren als je erover loopt. Maar een houten vloer geeft je wel beleving en warmte. Een houten vloer is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en beschadigingen kunnen gemakkelijk weg geschuurd worden.

Gietvloer

Een gietvloer is niet verhuisbaar. Daarnaast is een gietvloer gevoelig voor krassen en verkleuring. Gietvloeren zijn heel makkelijk in onderhoud en zijn bovendien waterdicht. Gietvloeren zijn robuust, duurzaam en trendy op het moment. Gietvloeren zijn zeer populair bij gemeentes, scholen, bedrijven en andere instellingen. Steeds meer huishoudens kiezen voor een gietvloer.