Welk pvc merk moet je kiezen voor de beste vloer?

Het is een lastige keuze, het soort vloer dat je wil. Als je eenmaal hebt besloten dat het pvc wordt, dan ben je er namelijk nog niet. Welk pvc merk moet je dan in hemelsnaam kiezen? Er zijn zo ontzettend veel keuzes. Een aantal populaire merken zijn bijvoorbeeld:

  • thermex
  • coretec
  • mflor

Dit is slechts een zeer kleine greep uit het aanbod. Er zijn letterlijk duizenden bedrijven die vloeren produceren en minstens zoveel die pvc maken. Pvc is namelijk een zeer populair product dat steeds meer gevraagd wordt, niet alleen voor woningen. Ook in kantoren is het ontzettend populair. 

Waarom pvc?

Pvc is een uniek materiaal. PVC is de afkorting van polyvinylchloride. Het is één van de meest gebruikte kunststoffen. Het is een stabiele, inerte en flexibele kunststof. Dat wil zeggen dat je er ontzettend veel mee kan. Je kunt het bewerken en buigen in allerlei verschillende vormen. Daarom is het ook zo populair voor vloeren: je kunt er zelfs vloeren mee maken die heel erg lijken op andere materialen, zoals hout. Veel mensen willen wel een houten vloer maar willen er niet zoveel voor betalen en zoveel onderhoud aan besteden. Dan kies je dus voor pvc, gezien er vloeren van pvc zijn die je amper van echt hout kunt onderscheiden. Dat is waarschijnlijk de voornaamste reden dat dit materiaal zo populair is. Je krijgt alle lusten van een natuurlijk materiaal maar dan zonder de lasten.

Een vlakke ondergrond

Een pvc vloer leggen in je huis? Dan is een egale basis ontzettend belangrijk, nog meer dan bij andere vloeren. Die basis is dus de ondergrond. Deze moet dun en glad zijn. Pvc is namelijk een dun materiaal dat je niet zomaar kunt aanbrengen op een hobbelige vloer. In dat geval kun je beter kiezen voor een ondervloer van beton of zandcement. 

PVC is de afkorting van polyvinylchloride. Het is één van de meest gebruikte kunststoffen. Het is een stabiele, inerte en flexibele kunststof. Dat wil zeggen dat je er ontzettend veel mee kunt doen. PVC kan in elke vorm geëxtrudeerd worden, daarom wordt het vooral gebruikt voor producten met complexe vormen, zoals dashboards en kinderspeelgoed. Het is dus ook uitermate geschikt voor vloeren. De structuur en kleur van natuurlijke materialen als hout en steen zijn goed na te maken met  dit materiaal. Maar dan voor een lagere prijs, uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *