Overkapping

Waarom een overkapping plaatsen zorgt voor meer woonplezier

Een overkapping in de tuin biedt enorm veel voordelen. Het breidt namelijk de leefruimte van je woning uit. Hiermee kun je snel de stijl van je woninginterieur doortrekken naar de tuin. Daarnaast biedt een overkapping beschutting als het regent, waardoor je ook in het najaar van de tuin kunt genieten.

Woning uitbouwen

Materiaal kiezen

Overkappingen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, hout of een combinatie van verschillende materialen. De keuze is oneindig en als je een goede leverancier kiest, kun je ook nog advies krijgen op basis van jouw situatie. Het is namelijk altijd de vraag welk materiaal goed aansluit op jouw woning of welke vormen aan zijn te raden voor jouw buitenruimte. Een expert op het gebied kan je altijd bijstaan.

Buitenruimte

Zelf doen of laten monteren

Je kunt een terrasoverkapping zelf plaatsen. Wanneer je een model, materiaalsoort en de andere randzaken hebt gekozen kun je dit klusje zelf klaren. Let wel op dat je daarvoor best handig moet zijn. Heb je twee linkerhanden, dan kun je het beter aan een deskundige overlaten.

Wat je ook kunt doen is een showroom bezoeken om een soort overkapping uit te zoeken en vervolgens de deskundigen langs laten komen op de overkapping in te meten en te monteren. Dan weet je zeker dat je tot het beste resultaat komt, omdat de kap wordt geplaatst door mensen die dit al veel vaker gedaan hebben.