sierbestrating

Waar moet je op letten als je je tuin betegelt?

Is je tuin wat verjaard? Trek je binnenkort in een nieuwbouwwoning en moet je je tuin gaan ontwerpen? Zien de tegels in je nieuwe tuin er niet meer uit? Zomaar een paar redenen waarom je dit artikel wilt gaan lezen. Zoals de titel al verraadt, waar moet je nou allemaal op letten als je je tuin gaat bestraten? Wat kun je verwachten in dit artikel? Je kunt tips, tricks verwachten waar je zelf nog niet goed bij nagedacht had.

Maak een tuinontwerp

De meeste mensen die de tuin gaan betegelen, gooien de hele tuin op de schop. Zorg dus dat je een duidelijk ontwerp maakt van de tuin. Teken het helemaal uit. Waar ga je een gazon plaatsen? Wat moet betegelt worden? En waar komen de planten, de appelboom en de schommel?

Wat voor soort tegels?

Je wilt nieuwe tegels in je tuin leggen, want je bent niet tevreden met de huidige. Het is wel belangrijk om te weten welke tegels je wél wilt, voordat je je huidige tegels uit je tuin verwijdert. Kijk en lees op internet meer over de verschillende mogelijkheden op het gebied van tegels en sierbestrating. Houd ook rekening met de inrichting van je tuin. De tegels moeten namelijk wel passen in het totale plaatje.

Tegels bestellen

Als je weet welke tegels je in je tuin wilt hebben, dan is de tijd van bestellen aangebroken. Het is belangrijk om te kijken hoeveel tegels je nodig hebt. Bestel iets meer tegels dan je nodig hebt, het kan namelijk zijn er een paar sneuvelen.

Tegels leggen

Als je zelf tegels gaat leggen dan is het belangrijk om te zorgen dat de ondergrond stevig en gelijk is gemaakt. Dit doe je door de grond 15 tot 20 cm uit te graven. Gooi er vervolgens geel zand in en druk het stevig aan met een trilapparaat. Geel zand is perfect om verzakking van je tuintegels te voorkomen.

Een goed afloop

Het is belangrijk dat water goed weg kan lopen in je tuin. Hou rekening met een verval van 1 centimeter per meter voor een goede afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *