Voor welk bureau kies jij?

Het indelen van je werkkamer is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Waar je normaal gesproken misschien af en toe eens een dagje thuis werkte, is thuiswerken nu de norm. Daarom is het meer dan ooit nodig om aandacht te besteden aan de manier waarop je thuis werkt. Te veel tijd doorbrengen in een verkeerde houding is funest voor je rug, nek en schouders. Gelukkig kunnen we klachten voorkomen door ervoor te zorgen dat we werken achter een goed bureau en zitten op een juiste stoel. Het is een kwestie van voor jou de goede match vinden. Maar wat zijn eigenlijk je opties?

Bureautafel

Een bureautafel heeft vaak een wat informelere stijl dan een gewoon bureau. Kenmerkend is dat je deze tafel ook voor andere gelegenheden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als knutseltafel voor de kinderen of als tafel om je legpuzzels op te maken. Meestal zet je hier dan ook geen vaste computer op neer. Dit is een keuze die je moet maken. Belangrijk is in ieder geval dat de bureautafel een strak en sterk bovenblad heeft en dat het bureau niet te klein is. Als het dan ook nog in hoogte verstelbaar is, dan hebben we de meeste eisen wel opgesomd. De bureautafel is dus een prima optie voor mensen die de tafel ook voor andere dingen willen gebruiken.

Hoekbureau

Wanneer je niet wilt dat er al te veel ruimte verloren gaat is een hoekbureau de ideale optie. Een hoekbureau kun je vaak helemaal zelf samenstellen. Wil je een hoek aan de linkerkant of toch liever aan de rechterkant? Je kunt zelf kiezen of je ladeblokken wilt, of je bureau verstelbaar moet zijn zodat jij en je partner het bureau beide op de juiste hoogte kunnen zetten en natuurlijk in welke kleur je je bureau wilt. Een bijkomend voordeel is dat de hoek je extra ruimte biedt om je spullen kwijt te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een tweede scherm. 

Zit sta bureau

Klinkt de uitspraak zitten is het nieuwe roken je bekend in de oren? Al jaren groeit de zorg over de toenemende inactiviteit bij mensen en de gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt. Gelukkig is een zit sta bureau hierin een hele verantwoorde optie. Deze bureaus zijn in hoogte aan te passen zodat je er zowel zittend als staand achter kunt werken. Je kunt zelfs nog zover gaan dat je een bureaufiets aanschaft zodat je ook nog eens fietsend kunt werken.

Natuurlijk zijn er naast deze drie soorten nog veel meer mogelijke bureau's te ontdekken. Ga vooral op onderzoek uit naar wat het beste bij jou past. Je moet waarschijnlijk nog een tijdje mee, dus dan kun je maar beter voor een goede lichaamshouding zorgen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *