Vloerverwarming Meppel

Vloerverwarming in huis? Deze vloeren zijn geschikt

Tijdens de koude wintermaanden wil je er natuurlijk lekker warm bij zitten. Bijvoorbeeld met vloerverwarming. Naast dat dit een ontzettend fijne toevoeging aan je woning is, is het ook nog eens een duurzame manier voor een warm huis. Echter kan niet iedere vloer gecombineerd worden met vloerverwarming. In deze blog vertellen wij je welke vloeren wél geschikt zijn.

Houten vloer en vloerverwarming

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming kan, maar niet altijd. Heb je een houten vloer en wil je graag vloerverwarming? Dan moet je dus goed opletten. Lang niet alle houtsoorten zijn namelijk geschikt voor vloerverwarming. Sommige houtsoorten zijn gevoelig voor vocht en andere soorten gaan krimpen of uitzetten wanneer het warm wordt. Raadpleeg daarom altijd een specialist op het gebied van vloerverwarming in de regio Meppel zoals Ecoheat

Laminaat en vloerverwarming

Voor laminaat in combinatie met vloerverwarming geldt eigenlijk hetzelfde als voor hout met vloerverwarming: let goed op. Ook bepaalde laminaat soorten kunnen namelijk krimpen of uitzetten. Daarnaast heeft laminaat een isolerende werking waardoor het effect van vloerverwarming soms minimaal is. Wanneer je kiest voor laminaat en vloerverwarming moet je daarom altijd goed letten op de ondervloer en dikte van de laminaatvloer. Zo bestaan er bijvoorbeeld ondervloeren de laminaat geschikter maken voor vloerverwarming en koeling.

Pvc en vloerverwarming

Pvc vloeren en vloerverwarming is een heel geschikte combinatie! Doordat de vloer uit een relatief dunne kunststof laag bestaat, houden ze maar weinig warmte tegen en wordt de vloer goed verwarmd. Daarnaast zijn pvc vloeren snel op temperatuur en geleiden ze de warme optimaal. Ook heb je geen ondervloer nodig. Met een pvc vloer en vloerverwarming verspil je dus minder energie én kun je snel genieten van een lekkere warme vloer.

Vinyl en vloerverwarming

Ook vinyl is een perfecte vloerkeuze wanneer je ook graag vloerverwarming wilt. Dankzij het kunststof materiaal wordt warmte goed geleid en wordt er nauwelijks warmte tegengehouden. Dit maakt deze twee tot een perfecte combinatie.

Tapijt en vloerverwarming

Ten slotte hebben we tapijt in combinatie met vloerverwarming. Vaak denken mensen dat dit geen mogelijkheid is samen. Maar, de meeste tapijtsoorten zijn juist prima te combineren met vloerverwarming! Echter moet je wel goed letten op de doorlaatbaarheid van het tapijt en moet er een geschikte ondervloer komen.