Schaduw in de tuin, wat zijn je opties?

Als je in de tuin zit zonder schaduw, dan is de kans groot dat je verbrand in de zomer. Daarom is het belangrijk om ook schaduw te hebben in je tuin, niet alleen voor jezelf maar ook voor je familieleden. Met een schaduw bron kunnen je kinderen, bijvoorbeeld, zorgeloos door de tuin rennen en spelen zonder een zonnesteek te krijgen. Als jij inspiratie nodig hebt voor jouw schaduw, dan kan je in dit artikel terecht. Ga naar https://www.rainbow-collection.nl/ voor meer informatie.

Bomen

Bomen zijn de ideale manier om schaduw te creëren in je tuin en ook om je tuin meer karakter te geven. Dit is namelijk een natuurlijke bron van schaduw die je ook nog eens een tuingrens kan geven. Het nadeel van bomen als schaduw bron is dat zij niet verplaatst kunnen worden en de schaduw van de boom steeds verplaatst naarmate de zon opkomt en daalt.

Schermen

Er zijn verschillende soorten schermen die je aan je huis kunt installeren om schaduw te creëren. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een uitvalscherm, knikarmscherm of een markies. Het verschil in deze drie schermen is het systeem waar ze mee werken. Maar alle drie de schermen zijn ideaal om ook je huis in de schaduw te laten. Markiezen worden daarnaast ook vaak gekozen om een mooie toevoeging te zijn voor het huis, aangezien ze een bollende vorm hebben die fleurig oogt.

Parasols

De goedkoopste schaduw bron op de markt is toch wel de parasol. Deze is ideaal, omdat hij ten eerste verplaatst kan worden. Je kan dus zelf kiezen waar jij schaduw wilt in de tuin. Ten tweede is hij makkelijk op te bergen en te gebruiken. Dit is ideaal voor mensen die geen rommel in de tuin willen. Als laatst komen parasols in verschillende vormen, maten en kleuren voor. Deze kan daarom geheel naar smaak aangeschaft worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *