zwarte deur

Populaire deuren: de aluminium zwarte deur

Het kiezen van een deur is niet eenvoudig. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Eén ding is zeker: wanneer je deuren kiest die helemaal in je interieur passen, zijn ze behalve functioneel ook van toegevoegde waarde voor je huis. Hou je van modern? Dan past een strakke stalen- of designdeur daar goed bij. Of wat dacht je van schuifdeuren om je kamer en-suite te maken? Daarnaast kunnen deuren ook dienen als een scheiding tussen woonkamer en keuken. Wanneer je enigszins geïnteresseerd bent in wonen en interieur zal de populaire zwarte aluminium of stalen deur je de laatste tijd vast niet ontgaan zijn. In deze blog lichten wij hem voor je uit! Toe aan een nieuwe zwarte deur? Neem een kijkje op Deurmarkt.com!

Waarom een aluminium deur?

Het fijne aan een aluminium binnendeur is dat je lichtinval gelijk een boost krijgt en de ruimte daardoor optisch groter lijkt. En, het liefst zou je natuurlijk willen dat de nieuwe sfeer die ontstaat ook past bij de rest van het huis. Dankzij de verschillende glasopties kan dat met deze deuren. Ook in wc’s en opbergkasten. Het glas kan namelijk vervangen worden door aluminium beplatingen. Hierdoor heb je alle deuren in dezelfde stijl én privacy op de wc!

Geschikt voor iedere woonstijl

Hoewel deze deuren vaak geassocieerd worden met een industriële en stoere woonstijl, is dat zeker niet de enige stijl waarin deze deur tot zijn recht komt! Dankzij zijn minimalistische look passen ze namelijk in ieder interieur. Of je nou van landelijk, basic of modern houdt. Tevens zijn de meeste deuren ook in het wit verkrijgbaar voor als je niet van donkere kleuren houdt.

Staal of toch aluminium?

Je verwacht het misschien niet, maar de meeste zwarte binnendeuren worden gewoon van aluminium gemaakt. Dit materiaal doet overigens totaal niet onder voor staal. Aluminium is namelijk zeer duurzaam en onderhoudsarm. Bovendien zijn ze licht in gewicht én beschikken ze vaak over een krasbestendige coating.

Ook als scheidingswand

Naast deuren, worden er ook scheidingswanden in deze prachtige look gemaakt. Ideaal wanneer je twee ruimtes wilt afscheiden, maar geen licht en ruimte wilt verliezen. Met behulp van een aluminium scheidingswand creëer je een stijlvolle look, behoud je het ruimtelijke gevoel én hou je je ruimtes met elkaar verbonden.