duurzaam interieur

Op zoek naar een duurzame vloer? Kies dan voor een bamboe vloer!

Houten vloeren zijn erg bekend en geliefd, veel mensen hebben een houten vloer in huis liggen. Van de houten vloeren is een eikenhouten vloer vrijwel wel het bekendst. Maar naast een eikenhouten vloer zijn er nog veel meer verschillende soorten vloeren. Wil je graag een nieuwe vloer in je huis hebben en vindt je duurzaamheid belangrijk? Heb je al eens aan een bamboe vloer gedacht?

Wat is een bamboe vloer?

Als we mensen zouden vragen waar zij aan denken bij het woord bamboe, zouden de meesten al snel denken aan typische bamboestokken of aan het bamboe dat panda’s graag eten. Dit zijn slechts voorbeelden van enkele soorten bamboes, want naast deze bamboes zijn er nog vele andere soorten bamboes. Bamboe is ook geen boom maar een grassoort dat verhout en heel snel groeit. Hierdoor kan er een groot gedeelte van worden gekapt zonder dat het schadelijk is voor de natuur. Van bamboe worden tegenwoordig ook veel verschillende duurzame producten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan pennen en eetstokjes. Maar er worden zeker ook vloeren van bamboe gemaakt. Het bamboe dat voor houten vloeren wordt gebruikt is groter dan andere soorten bamboe en groeit ook een stuk sneller. 

bamboe

Waarom is het duurzaam?

Bamboe is in de laatste jaren erg populair en bekend geworden. Hout wordt al ontzettend lang gebruikt voor het maken van vloeren en is niet meer weg te denken. Maar hout is en blijft een natuurproduct. Doordat er meer hout wordt gekapt dan de natuur aan kan, wordt door het kappen van hout de natuur uit haar evenwicht gehaald. Bamboe is een goed alternatief, bamboe is namelijk onuitputtelijk. Hierdoor is bamboe ecologisch gezien een uitstekende oplossing. Waarom bamboe ecologisch zo geschikt als alternatief is? Dit komt mede door de kap en groeiwijze van de bamboe plant. Bamboe maakt ieder jaar nieuwe stammen aan en elk jaar kunnen in een volwassen plantage 5 jaar oude stammen worden geoogst zonder dat de omvang van deze plantage afneemt. Maar ook wordt de groeikracht van bamboe verbeterd door het geregeld te kappen en kleine stammen weg te halen. De bamboesoort wordt ook niet gegeten door de panda en is tevens ook afkomstig uit beheerde plantages.

duurzame vloer

Overgaan op een duurzame, bamboe vloer? 

Naast dat een bamboe vloer duurzaam is, is het ook ecologisch verantwoord. Zit je er over na te denken om een duurzame vloer te nemen? Dan kan deze vloer een uitstekende uitkomst zijn. De eigenschappen van bamboe zijn namelijk goed geschikt voor een houten vloer. Zo is bamboe zeer hard, stabiel en duurzaam. Bamboe vloeren zijn er namelijk in verschillende soorten te verkrijgen. Zo heeft Knulst Vloeren veel keuze aan bamboe vloeren in het assortiment. De vloeren zijn leverbaar in verschillende variaties. Wat ook handig is om te weten, bamboe vloeren zijn geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. 

Ben je benieuwd of een duurzame, bamboe vloer wat voor jou in huis is? Knulst Houten Vloeren heeft een groot assortiment in (bamboe) vloeren en kunnen jou advies op maat geven!