Links op Instagram: dit is hoe het werkt zonder een geverifieerd account

De grootste tekortkoming van Instagram Stories op dit moment? In termen van gebruikersinteracties zijn ze momenteel behoorlijk doodlopend, dit ook termen bij Instagram beheer accounts. Behalve een commentaarfunctie en individuele interactiestickers is er niet veel.

Het zou zo leuk zijn als je een link zou kunnen opslaan waarmee de gebruiker uit het verhaal naar een externe website kan gaan. Al is er: nog niet voor iedereen. Instagram introduceerde de Story Link-functie al in november 2016. Sindsdien is het echter alleen beschikbaar voor geverifieerde accounts. Deze hindernis lijkt te zijn weggenomen:  we kunnen nu ook links plaatsen in individuele, niet-geverifieerde accounts. Maar met de beperking van 10.000 of meer volgers.

Hoe gebruik ik de nieuwe functie?

Als je al geactiveerd bent voor de functie, zie je een “Link” -knop in de rechterbovenhoek na de normale opname van je verhaal in de bewerkingsmodus.

Als je hierop klikt, heb je momenteel twee opties voor de call-to-action. Ofwel met een link naar een website of met een verwijzing naar een bestaande IGTV-aflevering . Als je de weblink kiest, kun je ook zien hoe deze eruit zal zien in de Instagram browser. Deze preview-functie is de subtiele hint van Instagram beheer dat je de doelpagina zeker moet optimaliseren voor mobiel gebruik.

Als je de link bevestigt, krijg je een verhaal in het midden een “Zie meer” –bericht. Afhankelijk van de grootte van het scherm van de gebruiker die naar het verhaal kijkt, wordt de notitie op of onder je verhaaldia weergegeven.

Als je deze functie gebruikt of uitbesteed als Instagram beheer, moet je een duidelijke call-to-action in het verhaal opnemen. Dus ofwel door jezelf te zeggen: “Klik hier naar beneden”, of door een notitie over het verhaal te schrijven of zelfs een pijl te tekenen. Anders loop je het risico dat de gebruiker je link niet opmerkt. Omdat de notitie “Zie meer” van Instagram niet bijzonder opvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *