klimaatplafond

Klimaatplafond aanschaffen? Dit moet je weten

De markt voor klimaatplafonds zijn zeer in trek de laatste jaren. Dit is natuurlijk geen verassing, want klimaatplafonds zijn kort gezegd top! Een klimaatplafond is geschikt voor ieder gebouw en kan ieder gebouw verwarmen of koel houden. Is je interesse gewekt? Lees dan snel verder!

Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Nou het principe van een klimaatplafond is super simpel. Boven het plafond is netwerk van leidingen aangelegd door deze leidingen stroomt water. Wil je de ruimte koelen? Dan stroomt er koud water door de leidingen en wil je de ruimte verwarmen? Dan stroomt er warm water door de leidingen. Een klimaatplafond werkt dus met stralingswarmte.

Dit is een hele andere manier van koelen of verwarmen dan waar we door de jaren heen gewend zijn geraakt. Meestal wordt een ruimte verwarmd of koel gehouden door lucht verplaatsing, denk hierbij aan een airco bijvoorbeeld. Luchtverplaatsing zorgt al snel voor een onaangenaam gevoel in de keel bijvoorbeeld, of bij het verwarmen krijg je er hoofdpijn van. Bij een klimaatplafond is hier dus absoluut geen sprake van!

Nadelen

Het aanleggen van een klimaatplafond is een flinke investering. Voor de aanleg moet je diep in de buidel tasten. Dit geld verdien je echter makkelijk terug, gezien de energie bezuiniging die je met een klimaatplafond bewerkstelligt. Verder kent een klimaatplafond nauwelijks nadelen. Als het plafond eenmaal geïnstalleerd is, dan heb je er nauwelijks nog omkijken naar.

Is je interesse gewekt klik dan hier voor meer informatie over een klimaatplafond. Wil je meer algemene informatie? Ga dan even naar: www.matgroep.nl.