huis verbouwen

Je huis opknappen. Wat kun je doen?

Je wilt niet verhuizen, je wilt liever je huidige huis opknappen. Je kunt verschillende soorten dingen doen om je huis op te knappen. Het is belangrijk om met een goed plan aan de slag te gaan. Hoe zet je jouw verbouwing op poten? Dat lees je in dit artikel!

Vergunning nodig voor verbouwing?

Als je wilt verbouwen dan kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt.Vraag altijd bij de gemeente na of het nodig is om een vergunning aan te vragen of niet. Het is niet slim om zonder vergunning te gaan verbouwen. Je kan flinke problemen krijgen met de gemeente als je zonder vergunning toch gaat bouwen.

Budget

Het is belangrijk om je budget in kaart te brengen. Als je weet hoeveel je kan besteden dan dan kun je bekijken wat je wel en niet kan renoveren of vervangen. De meeste renovaties liggen tussen de 10.000 en 100.000 euro. Als je je complete huis wilt laten verbouwen dan betaal je vaak tussen de 50 en 200 per m2 en 300 en 500 euro per m3.

Planning

Als je je budget in kaart hebt gebracht dan kun je kijken wat je wanneer wilt opknappen. Zorg voor een logische volgorde. Er moet ook ruimte zijn voor uitloop in de planning. Ook is het belangrijk dat je vrij kunt krijgen voor je werk als je de verbouwing zelf wilt oppakken. Pak daarnaast alles één voor één aan. Zorg dus dat de keuken eerst klaar is, voordat je met de badkamer gaat beginnen.

Volgorde zolderkamer verbouwen

Wil je een dakkapel, nokverhoging of dakraam plaatsen? Doe dit dan als eerst. Als je dit gedaan hebt dan kun je het beste de elektra of leidingen laten monteren/verleggen. Als je van een grote kamer 2 kamers wilt maken dan kun je in het midden van de kamer een gipswand/voorzetwand plaatsen. Het is het beste om te beginnen met het plafond stucen of te schilderen. Op zoek naar een goede stucadoor? Hanze Afbouw is een expert in spuitwerk. Het is daarna het beste om de stopcontacten af te werken als dat nodig is. Vervolgens kun je een vloer plaatsen en de kamer inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *