Internationale verhuizing

Een nieuw leven beginnen in het buitenland

Je hebt de keus gemaakt om een nieuw leven te beginnen in het buitenland, natuurlijk moeten de spullen die je hebt in Nederland wel mee naar je nieuwe woning. Helaas kun je niet zomaar weggaan, en moet er wel een en ander worden geregeld bij een internationale verhuizing. Wanneer je je goed verdiept in wat er allemaal geregeld moet worden, zal je verhuizing met debresser.nl een succes worden. We gaan wat nader in op een aantal zaken die geregeld moeten worden.

Een internationale verhuizing kost veel meer tijd dan een verhuizing binnen de grenzen, een goede planning kom je niet onderuit. Blijf in contact met debresser.nl over de verhuizing, zorg er in ieder geval voor dat je precies weet wanneer de dozen en meubels aankomen. Probeer aanwezig te zijn in je nieuwe huis voordat het verhuisbedrijf er is. Op deze manier heb je zelf in de hand waar alles moet worden neergezet. Misschien zijn er ook spullen die direct moeten worden uitgepakt, ook dit kun je dan direct doen.

Internationale verhuizing

Regel al je vergunningen

Een internationale verhuizing betekent ook vergunningen en papieren regelen, heb je een verblijfsvergunning nodig? Ga je werken buiten de EU dan heb je in de meeste gevallen een werkvergunning nodig, maar ook je auto moet je waarschijnlijk invoeren en heb je de juiste papieren voor nodig. Regel deze vergunningen eerst, vaak gaat er veel tijd overheen voordat deze papieren binnen zijn. Het is niet handig als je auto nog in Nederland staat en jij al weken of maanden in het buitenland bent. Wanneer je alle vergunningen en papieren binnen hebt kun je echt gaan plannen.

Vaak worden instanties en bedrijven vergeten bij het regelen van een internationale verhuizing, bepaalde instanties moeten tevens op de hoogte zijn van je verhuizing naar het buitenland. Misschien kun je bepaalde dingen wel ontvangen in het buitenland, bijvoorbeeld je favoriete voetbalblad die je iedere week leest. Is het verplicht om je uit te schrijven uit Nederland, dit zijn allemaal dingen die je vooraf eenvoudig kunt regelen als je er nog bent. Vergeet ook de zorgverzekering niet in het buitenland wanneer je die hebt opgezegd.

Kies een verhuisbedrijf

Natuurlijk staat alles met een goed verhuisbedrijf, bij debresser.nl heb je het goede gevoel. Niet alleen vanwege de specialisten die er werken, ook de verhuiswagens zijn allemaal in eigen bezit. Je hebt dus altijd goed onderhouden wagens, waar professioneel mee wordt omgegaan door het personeel. Het verhuisbedrijf werkt alleen met eigen mensen, geen ingehuurd personeel die geen enkele binding met het bedrijf hebben. 

Controleer goed wat je wel en niet in mag voeren in het nieuwe land waar je gaat wonen. Heb je daar alles goed geregeld? Hoelang kun je er verblijven zonder te zijn ingeschreven, allemaal dingen waarover je moet informeren. Spreek je de taal niet dan is het verstandig om de taal te leren spreken, in de taal van het land is het eenvoudiger om officiƫle documenten te regelen. Wanneer je alles goed hebt geregeld, is een internationale verhuizing eenvoudig, en verloopt deze soepel zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *