matras topper

Een koudschuim topper kopen

Een matras kan tegenwoordig niet meer zonder een goede topper. Er zijn een hoop verschillende toppers die in de meeste gevallen van verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Een bekend materiaal wat veel gebruikt wordt in bedden en dus ook in toppers voor matrassen is koudschuim. Nou klinkt dat niet direct als iets waar je ‘s nachts lekker op ligt, maar koudschuim heeft niets te maken met een bepaalde temperatuur. In deze tekst gaan we dan ook vooral kijken wat koudschuim wel is en wat een koudschuim topper precies voor iemand kan betekenen.

Wat is een matrastopper?


Een matrastopper is een soort laag die bovenop het matras komt. Een matras kan soms vrij stijf en hard zijn wanneer je hier direct op ligt. Een topper is dus een soort dun matrasje wat bovenop het reguliere matras komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat je eerst op een zachtere laag komt te liggen. Daarnaast kan een topper nog andere voordelen bieden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een tweepersoonsbed bestaat uit een groot matras, maar ook dat deze bestaat uit twee losse matrassen. De matrassen hebben hierdoor natuurlijk een ruimte tussen beide inzitten waar je ‘s nachts tussen kan komen te liggen en waardoor de matrassen nog verder uit elkaar schuiven. Een topper kan ook op het matras gelegd worden om de matrassen bij elkaar te houden om dit te voorkomen. Het is dus niet alleen een mogelijkheid om zachter te liggen, maar ook om matrassen bij elkaar te houden.┬á

Wat is een koudschuim topper?

Een koudschuim topper is dus zo’n topper die op een matras komt te liggen, maar dan gemaakt van koudschuim. Koudschuim is dus niet letterlijk een koude schuimlaag, maar het woord koud wordt gebruikt om aan te geven hoe het product gemaakt wordt. Koudschuim heeft als groot voordeel dat het heel veerkrachtig is. Bij matrassen komt het namelijk vaak voor dat deze inzakken en dat er een soort kuil ontstaat waar iemand altijd ligt. Hierdoor ligt het matras minder lekker en is het ook minder ondersteunend. Koudschuim heeft als kenmerk dat het dus weer snel terugtrekt in de originele vorm. Hierdoor kan het niet voorkomen dat er kuilvorming ontstaan, maar trekt deze laag dus weer gauw terug naar zijn normale vorm. Ook is de laag dun en ventilerend. Tijdens het slapen verliezen mensen vocht. Dit is bijvoorbeeld in de vorm van zweet. Doordat koudschuim zo goed ventileert, blijft het vocht niet in de topper zitten, maar kan het veel makkelijker weer verdampen. Hierdoor is het koudschuim sneller droog dan wat we zien bij toppers die van andere materialen gemaakt worden. Een ideale optie dus voor bovenop het matras om zijn vele voordelen.

Bron: aannemersspot.nl