Een eiken vloer in de woonkamer is een slimme keuze!

Vrijwel iedereen die een eigen woning heeft krijgt er tijdens zijn of haar leven wel eens mee te maken: het aanpassen van de vloer in de woonkamer, omdat de oude vloer versleten is of omdat je de woning een keer wilt restylen. Heb je plannen om je oude vloer te vervangen door een andere vloer, dan is een eiken vloer in Nijmegen iets om te overwegen. Vloeren van eikenhout zijn niet alleen stijlvol en gezellig, maar hebben nog veel meer voordelen. Waarom een eiken vloer in de woonkamer neerleggen een slimme keuze is, lees je in dit blogartikel. 

1. Eikenhouten vloeren brengen sfeer in huis
Als je van een woonkamer houdt die sfeer ademt en er stijlvol uitziet, is de keuze voor een vloer van eikenhout een absolute aanrader. Een eikenvloer is een vloer die er tijdloos uitziet en zowel toepasbaar is in een woning met een klassieke, landelijke als een moderne of eigentijdse inrichting. Eikenvloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende tinten en kleurvarianten, van donkere tinten tot lichte tinten. Qua afwerking heb je ook veel keuze als je gaat voor een woonkamervloer van eikenhout. Zo kun je de vloer laten oliën, beitsen of lakken. Deze opties zal een vloerspecialist met je bespreken als je je gaat oriënteren op eikenhouten vloer. De tinten en afwerking zijn belangrijk, want deze bepalen voor een belangrijk deel welke uitstraling je vloer heeft.

2. Een vloer die warm aanvoelt
Onder eikenhouten vloeren kan geen vloerverwarming aangelegd worden, maar feitelijk is dat ook niet nodig. Eikenvloeren zijn van zichzelf namelijk al relatief warm en voelen comfortabel aan. In tegenstelling tot tegelvloeren nemen houten vloeren warmte op, die ze afstaan als er over de vloer wordt gelopen. En dat voelt natuurlijk lekker comfortabel, zeker tijdens de koude herfst- en de wintermaanden.

3. Een vloer die gemakkelijk te leggen is
Een ander groot pluspunt van een eiken vloer is dat deze vloersoort gemakkelijk en snel gelegd kan worden. Het slimste is om hiervoor een vloerspecialist in te schakelen, zodat je de garantie hebt dat de vloer naadloos en strak gelegd wordt. Een idee bij het laten leggen van een vloer van eikenhout is verder om dan meteen isolatiemateriaal onder de vloer te leggen. Dit voorkomt dat de vloer gaat kraken. En naast akoestische demping zorgt een isolatielaag er ook voor dat de vloer nog warmer en lekkerder aanvoelt!

4. Het onderhoud van een eiken vloer valt erg mee
Ten slotte zijn vloeren van eikenhout prettig, omdat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Zeker als de vloer goed behandeld is, is de vloer af en toe afnemen met een dweil afdoende qua onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *