verf Ijsselstein

Een deur verven. Hoe doe je dat?

Is de binnendeur, je voordeur of schuurdeur ook niet meer zo mooi? Verf hem dan! Een deur verven is niet heel moeilijk. Wel moet je weten wat voor verf je nodig hebt en hoe je precies te werk moet gaan om het professioneel aan te pakken. Je wil natuurlijk wel dat het eindresultaat er goed uitziet. Er zijn een aantal stappen die je moet nemen om je deur weer als nieuw te maken.

Verf kopen

Voordat je aan de slag gaat met het verven van je deur is het natuurlijk wel zo handig als je ook daadwerkelijk verf in huis hebt. Verf kun je bij verschillende bouwmarkten en lokale verfwinkels kopen, zowel online als in de fysieke winkel. Stel dat je in IJsselstein woont, dan ga je op zoek naar een winkel dat verf in IJsselstein verkoopt. Je kunt bij de winkel aangeven welk soort verf je zoekt, welke kleur en eventueel merk. Als je niet weet welke verf je nodig hebt, dan kun je aan de medewerkers advies vragen. De hoeveelheid verf die je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel lagen je wil aanbrengen. Voor deuren is 2 lagen goed.

Nu je toch bij de winkel bent kun je meteen de andere benodigdheden kopen voor het verven van de deur. Koop grondverf, ontvetter, verschillende soorten schuurpapier (fijn naar grof), een roller voor de grote oppervlakken en een kwast voor de moeilijk bereikbare plekjes.

De stappen

Om een deur te verven dien je een aantal stappen te zetten. Als eerst begin je met het schoonmaken van de deur met schoonmaakmiddel en een spons. Hierna droog je de deur af met een droge doek. Op die manier zorg je ervoor dat er geen viezigheid meer op de deur zit. Je kan er ook voor kiezen om na het schoonmaken de deur nog even na te gaan met een alcohol zoals ammoniak.

Hierna kun je beginnen met het schuren van de deur. Doe dit met schuurpapier met een fijne korrel. Ga daarna stap voor stap schuren met grover schuurpapier. Nu zijn alle verfresten en oneffenheden verdwenen. Nu kun je dan ook beginnen met het leukste gedeelte: verven. Voordat je met het daadwerkelijke verven begint, moet je nog wel even een grondlaag aanbrengen. Plak alle randen af en schroef de deurknop eraf. Zo kun je ongestoord verven. Als er geen oneffenheden aanwezig zijn in de grondlaag, dan weet je al een beetje hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Mochten er wel oneffenheden of foutjes in zitten, schuur dit dan licht op.

Nu kun je toch echt verven. Met de roller breng je de verf aan op de grotere delen en met de kwast kun je bij de kleinere delen en hoekjes. Na het verven van de eerste laag, kun je na een aantal uur de tweede laag verven. Zo zorg je ervoor dat de deur droog is en dat de verf goed is gaan hechten.