fauteuls Hilversum

Deze soorten fauteuils in Hilversum kun je uit kiezen

Hilversum is niet de stad waar je als eerste aan denkt als je denkt aan bijzondere meubels. Toch komen de mooiste fauteuils uit Hilversum in veel gevallen. Er zitten daar namelijk een aantal steengoede aanbieders. Maar wat is een fauteuil nu precies, en waarom zijn ze zo’n goede aanvulling op je interieur? En welke soorten kun je eigenlijk uit kiezen? Dat en meer ontdek je hier.

fauteuls Hilversum

Soorten fauteuils

Er zijn veel soorten fauteuils die allemaal in eerste instantie hetzelfde doel dienen: je kunt erop zitten. Comfort is belangrijk en ze zijn vaak prettiger dan bijvoorbeeld een eetkamerstoel. Ze zijn dan ook vaak groter. Een aantal soorten die we kunnen onderscheiden zijn:

  • een relaxfauteuil
  • een draaifauteuil
  • een sta-op-fauteuil
  • een massagefauteuil

De relaxfauteuil

De meest gangbare versie van de fauteuil is de simpele relaxfauteuil. Deze stoel is gemaakt voor comfort, heeft vaak een hoge rugleuning en een breed zitvlak. Dat geldt voor vrijwel alle versies. Er is weinig extra’s aan deze stoel en het is een model dat je op veel plekken tegenkomt.

Een draaifauteuil

Het fijne van een stoel die kan draaien is dat je je aan kunt passen aan het gezelschap. Als je alleen bent draai je richting de televisie om bijvoorbeeld een mooie film te kijken. Heb je bezoek? Dan draai je gemakkelijk de stoel om zodat je bezoek kunt aankijken. Een draaistoel is bovendien een goede aanwinst voor iedereen met weinig ruimte. Een stoel kan zo immers meerdere functies hebben en dat is prettig voor een beperkte woonkamer.

Een sta-op-stoel

Wanneer je een dagje ouder wordt of een lichamelijke beperking hebt dan is het soms best lastig om op te staan uit een stoel. Vooral wanneer je heel lekker zit, zoals in een fauteuil, is dat het geval. Deze stoelen zijn namelijk uitzonderlijk comfortabel maar ze zitten ook erg laag bij de grond in veel gevallen. Een sta-op-stoel heeft een mechanische of automatische werking waarmee het zitvlak langzaam omhoog wordt geduwd. Opstaan uit de stoel wordt zo een stuk gemakkelijker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *