De voordelen van vloerisolatie

Wanneer men het heeft over woningisolatie, dan spreekt men met name over spouwmuurisolatie én dakisolatie. Veel mensen lijken nog niet bekend te zijn met vloerisolatie en dat is jammer. Net als andere vormen van woningisolatie kun je met vloerisolatie eenvoudig geld besparen op uw energierekening. De besparing kan in sommige gevallen wel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Lijkt vloerisolatie u iets? Lees dan deze blog, zo heeft u straks een beter idee van de vele voordelen die vloerisolatie met zich meebrengt. 

De verschillende vormen van vloerisolatie

Vloerisolatie voorkomt dat warmte uw woning via de vloer verlaat én dat koele lucht uw woning via de kruipruimte bereikt. Om dit te voorkomen kunt u vloerisolatie in uw woning laten aanbrengen. Het aanbrengen van vloerisolatie kan op verschillende manieren gedaan worden. 

De eerste manier is het plaatsen van speciale isolatieplaten die op de bovenkant van de kruipruimte geplaatst worden. Een andere manier is het opspuiten van de bovenkant van de kruipruimte met purschuim. Het voordeel van purschuim is dat gaten en kieren helemaal gedicht worden. Om dit te bewerkstelligen dient de kruipruimte wél een bepaalde hoogte te hebben, deze hoogte ligt rond de 50 tot 55 centimeter.

Is uw kruipruimte lager dan 50 centimeter dan zou de kruipruimte gevuld kunnen worden met speciale korrels, dit zijn EPS parels. Deze vorm van isolatie is met name geschikt wanneer u last hebt van vochtproblemen. De EPS parels voorkomen namelijk dat optrekkend vocht de vloer van uw woning bereikt. 

Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

Meestal hanteert men dat je met vloerisolatie 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter kunt besparen. Dit resulteert al gauw in een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening. Naast een besparing brengt vloerisolatie nog enkele voordelen met zich mee. Door vloerisolatie krijgt u namelijk een gelijkmatigere tempratuur in uw woning, dit verhoogt het persoonlijk comfort in uw woning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *