makelaar nijmegen

De voordelen van een makelaar

Overweeg je om je woning te verkopen of juist een andere woning te kopen? Dan heb je je wellicht afgevraagd of het verstandig is een makelaar in te huren. Of misschien wil je het zelf liever afhandelen. Een makelaar kan je immers veel tijd en moeite besparen, maar zelf een woning kopen of je huis verkopen kan je handen vol geld besparen. Waarvoor kies je dan? Om je een eindje op weg te helpen, zetten wij de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij. Op zoek naar een makelaar in Nijmegen?

De 5 voornaamste voordelen

1. Groot netwerk
Een makelaar heeft een enorm groot netwerk. Met als gevolg dat ze sneller een koper of een geschikte woning voor jou vinden. Ze sturen gerichte mailings en wachten niet tot potentiële kopers hen benaderen, maar zoeken zelf actief toenadering.

2. Deskundigheid
Kies je voor een makelaar, dan kies je voor kwaliteit en deskundigheid. makelaars kennen als geen ander de lokale huizenmarkt en zijn bekend met de regelgeving. Zo kun je zeker zijn van een goed verloop van de verkoop zonder problemen achteraf.

3. Goede onderhandeling
Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke prijs voor je woning ontvangen of een woning tegen de scherpste prijs kopen. Voor de meeste mensen is onderhandelen toch vaak een dingetje. Men is bang dat er problemen ontstaan waardoor een koop of verkoop niet doorgaat. Een makelaar biedt hier de ideale uitkomst. Er wordt van hem namelijk verwacht dat die onderhandeld. Bovendien hebben ze meer expertise en ervaring waardoor ze tot een betere deal kunnen komen.

4. Ontzorgen
Kopen of verkopen klinkt wellicht eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Er gaat enorm veel tijd en papierwerk in zitten. Ook is het niet altijd eenvoudig een koper te vinden. Je moet je woning te koop aanbieden, geïnteresseerden te woord staan en rondleiding en nog veel meer. Dit is tijd die je liever ergens anders aan besteed misschien en moeite die je jezelf liever bespaart. Wanneer je een makelaar inschakelt, hoef je je hier allemaal geen zorgen over te maken. Hij of zij neemt namelijk alle taken op zich. Hierdoor houd jij tijd over voor andere zaken.  

5. Advies
Het kopen of verkopen van een woning is een grote stap. Vooral bij het kopen van een woning is het belangrijk om te weten hoe je toekomstige kostenplaatje eruit gaat zien. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen voor een huis, maar nog belangrijker is het om te weten hoeveel je dit maandelijks gaat kosten en of je dit kan betalen. Je wilt immers nog wel leuke dingen kunnen blijven doen. Doordat de meeste makelaars ook beschikken over een brede kennis met betrekking tot hypotheken, kunnen ze je altijd voorzien van advies. 

Ben je nog op zoek naar een ervaren makelaar? Bij Soeteman Makelaars ben je aan het juiste adres!