keukenblad

De voordelen van een graniet keukenblad

Als het gaat om de keuken dan heeft iedereen weer een andere smaak. Niet alleen als het gaat om de vloer en de muren maar ook het keukenblad is zeer smaakgebonden. Een graniet keukenblad is bijvoorbeeld voor sommigen een absolute must. Voor anderen is het weer geen wens. Er zijn veel verschillende soorten materialen om uit te kiezen als het gaat om het keukenblad:

  • graniet
  • hout
  • composiet
  • marmer

Dit zijn slechts enkele van de soorten keukenbladen waar je uit kunt kiezen. Graniet is echter weer helemaal terug van weggeweest en zien we vooral tegenwoordig weer terugkomen in de mode. 

Wat is graniet?

Graniet is een diepgesteente, ontstaan uit magma, wat geleidelijk is afgekoeld en onder enorme druk is gevormd. Een aanrechtblad van graniet is voor veel mensen het summum van luxe. Door toedoen van verschillende mineralen is een grote verscheidenheid ontstaan in uitstraling, kleur en korrelige structuur. Er zijn dus in essentie veel soorten graniet om uit te kiezen. Het materiaal heeft overigens nog veel meer voordelen.

Voordelen van graniet

Allereerst is graniet een zeer harde steensoort. Dat maakt het niet alleen duurzaam en stevig, wat wel zo prettig is als het gaat om een keukenblad. De steensoort graniet is ook vorstbestendig. Je kunt het daardoor zowel binnen als buiten gebruiken. 

keukenblad

Donker graniet is weer hip

Jarenlang zagen we graniet eigenlijk alleen in de lichte variant voorkomen. Dit was erg in en het past dan ook goed in een modern interieur. Het is echter nu weer overgenomen qua populariteit door donker graniet. Donker graniet geeft luxe, maar ook warmte. Daarom is het nu weer steeds populairder. Het moderne interieur maakt ruimte voor stijlen waarin juist meer warmte is te vinden.

Alternatieven op graniet

Graniet is niet alleen ontzettend stevig, mooi en duurzaam. Het is ook duur. Daarom wordt het ook gezien als ultieme luxe. Het maakt echter ook dat veel mensen het simpelweg niet kunnen betalen. Vind jij de uitstraling van graniet ook zo mooi maar kan je het niet betalen? Er zijn gelukkig alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan composiet of kunststof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *