Hoe kies je de beste eetkamerstoel uit?

Een nieuwe eetkamerstoel uitkiezen is niet per sé makkelijk. Ze moeten mooi bij je tafel passen en natuurlijk ook bij het overige interieur. Daarnaast wil je ook dat ze praktisch zijn, maar ook misschien wel luxe of juist industrieel. Dit zijn allemaal aspecten waar je over na moet denken. In deze blog lichten we meer belangrijke punten toe die je in acht moet nemen als je eetkamerstoelen gaat kopen!

Hoe ziet jouw huidige interieur er uit?

Natuurlijk wil je dat je nieuw aangeschafte stoelen goed bij de rest van het interieur passen. Daarom moet je eetkamerstoelen kopen die goed staan bij de rest van de meubels. Als dat niet het geval is, dan is de kans groot dat je er al snel niet blij mee bent en nieuwe stoelen moet kopen of het overige interieur gaat aanpassen. Bekijk daarom dus goed wat de huidige style is. Is het industrieel? Denk dan bijvoorbeeld aan stoelen met een metalen frame of een opvallend handgreep. Heb je een luxe interieur? Kies dan voor luxe eetkamerstoelen. Deze kunnen bijvoorbeeld wieltjes bevatten of een mooie fluwelen touch hebben.

Praktisch of niet?

Soms gaan praktisch en mooi niet samen. Maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Het ligt er aan jouw situatie wat je belangrijker vindt: moet een eetkamerstoel vooral praktisch zijn, of juist een mooie vorm hebben? Als je een fan bent van interieur en dure spullen en wellicht wat meer te besteden hebt, kun je voor vorm in plaats van praktisch. Als je kinderen hebt, is het niet geheel onlogisch als je vooral praktische stoelen wilt. Bijvoorbeeld die makkelijk te reinigen zijn na het morsen of die ook tegen wat stoten kunnen.

Hoe zit de stoel?

Een stoel koop je niet om maar kort te gebruiken. Je wilt er wel enige tijd mee doen en daarom moeten ze dus ook lekker zitten. Ga daarom dus ook proefzitten in de winkel. Zo kun je verschillende stoelen testen en erachter komen welke het lekkerst zit. Op https://www.solfelt.nl/ vind je meer handige tips en een groot aanbod aan eetkamerstoelen.

Spiegel online kopen

Een spiegel online kopen gaat makkelijk bij de Spiegelshop. Je bekijkt de spiegels online, de Spiegelshop heeft spiegels in allerlei stijlen, en dan bestel je de spiegel die je graag thuis wil hebben. De spiegel wordt in Hengelo stevig ingepakt, de kans dat het schade oploopt tijdens het transport is zeer klein. Daarna kun je rustig de nieuwe aanwinst thuis bekijken. Meestal komt het overeen met hoe je het voor ogen had, en ben je blij met de nieuwe aanwinst. Soms niet, en moet de spiegel retour. Uiteindelijk is het altijd zo, zo’n item als een spiegel kun je het beste beoordelen waar het moet komen.

De Spiegelshop heeft spiegels passen bij ieder interieur

Als je jezelf gaat verdiepen in een spiegel online bestellen, dan zie je dat er veel verschillende stijlen zijn. Spiegels met een brocante omlijsting wat in de buurt zit van vintage. Juist een strakke zwarte omlijsting is ook leverbaar en dat is meer voor een modern interieur met de industriële look. In elk geval zijn er online goed ideeën op te doen omtrent een spiegel in huis. Online magazines zijn er genoeg voor wonen en decoreren. Waar een spiegel altijd mooi staat is in een oud pand waar nog een schouw inzit, en tegen die schouw een spiegel met lijst.

Naast uiterst decoratief is een spiegel bijzonder functioneel

Kijk bij de spiegel online ook eens waar je nog een spiegel kwijt kan. Een spiegel in de badkamer boven de wasbak zal er al zijn, maar is er ook een passpiegel in de buurt van de kledingkast? Een handige plek voor een spiegel online is de gang. Daar kun je voordat je de deur uitgaat kijken of je make-up en haar nog goed zit. In feite moeten er op die drie plekken spiegels zijn, en die in de woonkamer is mooi ter decoratie. Een spiegel in de woonkamer is stijlvol en schept meer licht en ruimte. Bekijk de site.

Kan ik een olijfboom buiten laten staan?

De olijfboom komt oorspronkelijk voor in landen rond de Middellandse Zee en Klein-Azië. Het duurt minstens 5 jaar voordat de bomen vrucht dragen. Een olijfboom groeit langzaam en kan zeer oud worden. De boom maakt lange wortels en krijgt vaak een holle stam. Olijfbomen blijven groen en kunnen goed tegen droogte.

Wanneer kan de olijfboom naar buiten?

Zodra de kans op nachtvorst is geweken kan de olijfboom buiten worden neergezet. Eind oktober kan er weer vorst optreden en moet de boom naar binnen. Ook in de winterperiode is het belangrijk dat de kluit niet uitdroogt. Een ideale temperatuur voor overwintering is tussen de 2 en 10 graden. Als de boom in een verwarmde kamer overwintert, dan moet hij op een lichte plek staan.

Potgrond

Een olijfboom kan buiten goed gedijen zolang hij niet onderhevig is aan vorst. Hij houdt van milde winters en warme zomers en groeit prima in normale potgrond, met af en toe wat toevoeging van kalk. Tijdens het groeiseizoen kan hij gevoed worden met langzaam werkende kunstmest. Op de bodem van de pot kan eventueel een mix van compost en kleikorrels worden verwerkt. Dit maakt de grond luchtiger waardoor overtollig water weg kan.

Hoe vaak moet een olijfboom worden verpot?

De grond moet niet te droog worden maar ook zeker niet te vochtig zijn. Als de bladeren gaan omkrullen, dan is de potgrond te nat. Bij langdurige blootstelling aan te veel vocht kunnen de wortels gaan rotten. Het is raadzaam om een olijfboom om de drie à vijf jaar een keer te verpotten. Omdat een olijfboom langzaam groeit, hoeft hij weinig gesnoeid te worden. Inkorten van uitstekende takken is meestal voldoende en kan bijvoorbeeld eind oktober worden gedaan als de olijfboom buiten gaat. De jonge takken die daarna ontstaan zullen het daaropvolgende jaar nieuwe vruchten dragen.

Huizenmarkt

Sloten tips voor het verhuizen

Als je net bent verhuisd naar een nieuwe woning dan is het handig om je sloten gelijk te laten vervangen. Je weet namelijk nooit wie de sleutels heeft voor de deuren die toegang geven tot je waardevolle spullen en je meest waardevolle familieleden. In dit artikel vind je hier een aantal tips voor, zodat jij en alles wat je dierbaar is veilig is.

1) Ga aan de slag met de slotcilinders

Met primaire focus op het voor- en achterdeur slot, zorg ervoor dat je eerst de velg cilinders verwisselt. Dit is een doe-het-zelf klus, vooral gezien de vele opties voor sloten van hoge kwaliteit tegenwoordig. Door dit eerste voor de voor- en achterdeur te doen, zorg je ervoor dat de hoofdingang van je woning nieuw is beveiligd met een systeem waar alleen je gezin toegang toe heeft.

makelaarskantoor luxe huizen

2) Kies producten van hoge kwaliteit voor elk type slot dat u van plan bent te gebruiken

Natuurlijk zullen er altijd goedkopere versies van de sloten zijn die je wilt, maar genoegen nemen met deze zou betekenen dat je sloten voortdurend voor je kant moet vervangen. Dit kan uiteindelijk kostbaar zijn. Neem de bekende merken en je zult merken dat je je sloten slechts eens in de vijf jaar moet upgraden of vervangen.

Het veranderen van sloten in eigendommen is van de benodigdheden van eigendom geworden. Gelukkig is het met de vele mogelijkheden van een slotenmaker tegenwoordig niet meer zo uitdagend om de juiste benodigdheden en diensten te krijgen om de toegang tot je woning veilig te stellen.

3) Schakel een professionele slotenmaker in

Schakel een professionele slotenmaker in als je met sloten te maken krijgt die complexer zijn dan de meest alledaagse sloten. Begin er ook nooit aan om de sloten openen zelf te doen, dit kan leiden tot het vernielen van het slot en zorgt alleen maar voor meer moeite wanneer je toch de slotenmaker moet bellen.

Ultra fire

Ultra fire tuinhaarden

Een tuin is een plek waar je zomers lekker kunt zitten. Je kunt er tot rust komen en het is fijn om na je werk even buiten in de zon te zitten. Als je dit graag wilt, is het van belang om alles goed in te richten naar je eigen smaak. Zo zal je het liefst heel de dag in de tuin willen zitten. Bij een tuin hoort vaak een tuinhaard. Je kunt dan in de avond achter de haard zitten en lekker warm een wijntje drinken. Ultra fire tuinhaarden zijn mooie tuinhaarden in verschillende maten en stijlen zo past de tuinhaard heel goed bij jou en jouw tuin. Als je een leuke ultra fire tuinhaard wilt kopen, is het verstandig om te kijken welke tuinhaard het best past in jouw tuin

Ultra fire

Ultra tuinhaard

Je hebt verschillende tuinhaarden die je kunt kopen voor in jouw tuin. Alleen is het wel verstandig dat de tuinhaard ook goed past. Wanneer de tuinhaard niet bij jouw tuin past, is het ook niet verstandig om de tuinhaard te nemen. Je hebt de tuinhaard is verschillende kleuren en ontwerpen. Hierdoor creëer je echt een unieke tuin die niemand anders heeft. Wanneer je met een groot gezin achter de tuinhaard wilt zitten, is het verstandig om ook een grotere tuinhaard aan te schaffen.

Verschillende kleuren tuinhaarden

Je hebt verschillende kleuren tuinhaarden. Zo kan je makkelijk een tuinhaard kiezen in de stijl van tuin die jij hebt. Wanneer je een leuke tuinhaard hebt gevonden, kan je kiezen uit verschillende kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld zwart. Veel mensen nemen een standaard kleur zodat deze niet gaat vloeken met de tuin. Wanneer je de juiste tuinhaard hebt gevonden kun je deze kopen en plaatsen in de tuin. Je zal al snel merken dat een tuinhaard meer warmte zal brengen in je eigen tuin.

De beste overgordijnen kopen

In een net gekocht huis wil je natuurlijk alles helemaal naar jouw smaak aanpassen. Het is dan ook verstandig om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie en gordijnen. Het is handig om de gordijnen wat betreft de kleur goed te laten matchen met de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld een moderne, strakke stijl in de woonkamer, dan is het niet aan te raden om hele klassieke gordijnen met drukke patronen in de stof te kiezen. Zorg er dus voor dat de overgordijnen goed aansluiten bij jouw interieur. Overgordijnen zijn een van de eerste dingen die opvallen in een kamer. Het is natuurlijk zo omdat ze meestal wat donkerder van kleur zijn en tot de grond vallen. Daarom doe je er goed aan om de juiste kleuren te kiezen.

Overgordijnen van een hoge kwaliteit

Wil je graag overgordijnen die heel wat jaartjes meegaan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een goede kwaliteit gordijnen. Je kunt snel kijken naar een manier om de overgordijnen in huis te halen. Het ophangen van de gordijnen kun je zelf. Het is niet moeilijk om de roedes te installeren en natuurlijk wordt alles snel geleverd. Er zitten veel voordelen aan overgordijnen, zo zijn ze verduisterend en zorgen ze voor een goede isolatie. In de winter is het dus heel goed om de gordijnen in de nacht en avond dicht te doen, omdat er dan minder warmte verdwijnt.

Verduisteren zoals jij dat wilt

Dat overgordijnen ook verduisterend werken, is voor de avonden natuurlijk heel fijn. Je hebt dan ook voldoende privacy wanneer je in een drukke straat woont of buren hebt die anders bij je naar binnen kunnen kijken. Het is dus zeker aan te raden om snel te kijken naar goede overgordijnen voor jouw woonkamer. Wanneer je wel graag wat natuurlijk licht wilt hebben overdag, maar ook niet alles open wilt hebben, is het handig om inbetween gordijnen op te hangen onder de overgordijnen. Je kunt dan zelf bepalen welke gordijnen je opent en welke je dicht doet.

Ook in andere ruimtes

De overgordijnen zijn er natuurlijk niet alleen voor de woonkamer. Ook in de keuken en in de slaapkamers kun je deze gordijnen gemakkelijk ophangen. In de slaapkamer is het ook goed wanneer er geen tocht door de ramen kan komen, zodat je een goede nachtrust hebt. Overgordijnen zijn altijd in de juiste maat te koop.

Rivièra Maison keuken

Ben je op zoek naar een Rivièra Maison keuken?

Wat is het toch een prachtig merk, mooie interieurs die ervoor zorgen dat je huis een thuis wordt waarbij de uitstraling een en al gezelligheid is. En warme sfeer en exclusiviteit zorgen voor een mooie balans die elk huis weer tot een thuis maakt. Wat een interieur compleet maakt is een Rivièra Maison keuken. 

Roukens & van Gaalen

Stijl Object

Rivièra Maison keukens zijn keukens die je keuken stijl geeft. Het is een toepassing aan je gehele interieur. De abstracte lijnen van het keukenblad worden omhult door bijvoorbeeld oud hollandse kasten waarbij veel detail te zien is. De toevoeging van Gotische stijlelementen aal bijvoorbeeld de kraan en oven springen bijna uit het plaatje door hun unieke design. Deze keukens zijn stijlvol, uniek en variabel. De Rivièra Maison keuken is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Het zijn op maat gemaakte producten waarbij meerdere stijlen toegepast worden en het gebruik van contrast hoog is. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het goed is om een afspraak te maken. De voornaamste reden van de flexibiliteit is dat er naast standaard producten ook oplossingen op maat geleverd kunnen worden.

Naast de keuken is er een hele lijn aan interieur mogelijk zoals unieke eetkamerstoelen en bijpassend servies. Kopjes, schotels, onderzetters, etc. De keuze is enorm. U kunt dus de hele keuken naar uw eigen smaak ontwerpen en inrichten. Dit maakt dat uw droomkeuken werkelijkheid kan worden.

Voor meer inspiratie en advies kan je dus langs baan bij Roukens & van Gaalen Keukens om te zien hoeveel dit merk aansluit op uw wensen. 

Kun je een henrad radiator verven?

Je kunt geen normale verf gebruiken om een ​​radiator te schilderen, maar het schilderen van een henrad radiator is goedkoop, gemakkelijk en leuk – als je het op de juiste manier doet. Het is een echt probleem als je het verkeerd doet. Maar met een paar tips kun je straks jouw henrad radiator alle kleuren van de regenboog geven. 

Het is niet iets waar mensen aan denken, een radiator schilderen, dus dit artikel is meer een aanmoedigende duwtje in de rug voor meer mensen om een kwast te pakken en hun creativiteit te laten stromen. Als je radiator nog steeds goed presteert zonder koude plekken en ook geen koude bodem, dan is schilderen misschien een goede manier om te voorkomen dat je een hele nieuwe radiator moet kopen.

Kan ik mijn henrad radiator schilderen?

Je kunt jouw henrad radiator zonder veel moeite en voor een verrassend lage prijs schilderen. Je hebt gewoon de juiste dingen nodig om het te doen, die je hieronder kunt vinden, afhankelijk van of je een kwast of spuitbussen gebruikt.

In welke kleuren kan ik mijn radiator schilderen?

Welke kleur je ook leuk vindt, zolang je maar het juiste type verf gebruikt. Je kan het in elke gewenste kleur schilderen. Waarom meng je het niet of schilder met meerdere kleuren.

Moet ik mijn radiator van de muur verwijderen voordat ik hem schilder?

Idealiter wel. Maar wees niet bang als dat teveel moeite is, want het hoeft niet. Als je handig bent en over het gereedschap en de ruimte beschikt, is het niet zo’n probleem om je radiator van de muur te halen. Maar als je het niet eerder hebt gedaan, niet over het gereedschap en geen ruimte beschikt, dan is het misschien niet zo’n slechte afweging om de grotendeels verborgen kant van je radiator ongeverfd te laten.

Welke verf moet ik op mijn radiator gebruiken?

Gebruik geen normale verf die je elders in huis zou kunnen gebruiken. Normale verf kun je alleen gebruiken als je een goede grondverf hebt aangebracht. En ook dat verschilt per radiator. En het kan alsnog problemen opleveren. Een radiator verwarmt en koelt constant, waardoor de verf verzwakt; uitzet en krimpt. Verzwakte verf gaat barsten; dat verzamelt stof en vuil. Koop een speciale radiator primer of metaalprimer. Verf een goed hecht oppervlak te geven en roest te stoppen met zijn corrosiewerende eigenschappen. Het overslaan van de primer zal alleen resulteren in een doffe afwerking en mogelijke roestproblemen. Wat je moet gebruiken bij het schilderen van een radiator is een hittebestendige radiatorverf.

Bron: radiatorendiscounter.nl

4 Redenen waarom je meer zou moeten tuinieren

De COVID-19 pandemie was voor miljoenen mensen een reden om op zoek te gaan naar nieuwe hobby’s, velen hebben hierdoor kennis kunnen maken met tuinieren. Maar tuinieren en je eigen voedsel verbouwen biedt veel meer dan een toevallige weekendhobby. In deze blog geven we je 4 redenen waarom ook jij zou moeten beginnen met tuinieren!

1. Je maakt gezondere voedselkeuzes

Je bewust zijn van wat er in je eten gaat is nog maar het begin. Tuinieren en je eigen voedsel verbouwen helpt je de keuzes die je hebt te begrijpen, waardoor je minder snel junkfood eet, of ongezond bewerkt voedsel. Het is ook een gelegenheid om je bewust te worden van alle kleine beestjes die in je tuin en op je voedsel leven, met hun eigen allesbepalende invloed op je algemene gezondheid. Veel tuiniers eten graag de groenten en tuinplanten die ze zelf kweken.

2. Verzorgen van je tuinplanten geeft voldoening

Je zult merken dat tuinieren meer voldoening geeft dan het gemiddelde weekendwerk, want je maakt een tastbaar verschil voor het milieu en je eigen welzijn. Dat gevoel van voldoening, samen met het gevoel van prestatie is goed voor je zelfvertrouwen!

3. Tuinieren is leuk

Je denkt misschien dat tuinieren iets is wat je in het weekend doet, maar het is ook een geweldige manier om de tijd te doden als je aan het werk bent. Iedereen heeft een hobby nodig, maar voor mensen die moeite hebben de motivatie te vinden om actief te zijn, kan tuinieren een perfecte manier zijn om de stress in je leven los te laten, en ondertussen een leuke tijd te hebben.

4. Tuinieren kan je in beweging brengen

Veel mensen die een slechte mentale gezondheid hebben blijven voor de televisie of computer zitten. Tuinieren is een geweldige activiteit die je niet alleen in beweging brengt, maar ook een goede manier is om opgekropte energie kwijt te raken, en het huis uit te komen.

Bron: https://bloomique.nl/

De keuze voor een Quooker Flex

Quooker is een groot merk dat meerdere heetwaterkranen op de markt heeft gebracht. Het is ook het eerste merk dat dit soort kranen verkocht. Doordat het merk steeds maar weer door aan het ontwikkelen is, komen er telkens weer nieuwe uitvoeringen op de markt. Er bestaat de mogelijkheid om deze uitvoeringen met elkaar te combineren. Het gebruik van de kraan wordt dan ook steeds makkelijker bij bijvoorbeeld het koken. De kranen zijn erg gebruiksvriendelijk. Er zit namelijk een slot op voor kinderen die nog niet zomaar gebruik mogen maken van het kokende water. Dit voorkomt dat zij hun handen verbranden. De Quooker Flex is een speciale uitvoering van het merk. Bij deze kranen is het ook mogelijk om de kop van de kraan te bewegen. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld fruit of groentes te wassen. Hier zit dan ook een veiligheidsmodus bij. Je kunt namelijk niet kokend water tappen wanneer je hier gebruik van maakt.

Waarom een Quooker aanschaffen?

Een Quooker kraan kan allerlei soorten water gelijk eruit laten stromen. Dit komt door de boiler die je samen bij de kraan krijgt. Er zijn dan ook verschillende uitvoeringen hierin. Deze bepalen wat voor een water eruit kan stromen. Je kunt de Quooker makkelijk vervangen voor een waterkoker. Hierdoor bespaar je namelijk meer tijd en is het ook nog een stuk milieuvriendelijker. Je tapt namelijk precies het water uit wat jij daadwerkelijk nodig hebt. Buiten dat wordt het water ook direct gezuiverd. Veel mensen vinden die dan ook lekkerder om te drinken.