Internationale verhuizing

Een nieuw leven beginnen in het buitenland

Je hebt de keus gemaakt om een nieuw leven te beginnen in het buitenland, natuurlijk moeten de spullen die je hebt in Nederland wel mee naar je nieuwe woning. Helaas kun je niet zomaar weggaan, en moet er wel een en ander worden geregeld bij een internationale verhuizing. Wanneer je je goed verdiept in wat er allemaal geregeld moet worden, zal je verhuizing met debresser.nl een succes worden. We gaan wat nader in op een aantal zaken die geregeld moeten worden.

Een internationale verhuizing kost veel meer tijd dan een verhuizing binnen de grenzen, een goede planning kom je niet onderuit. Blijf in contact met debresser.nl over de verhuizing, zorg er in ieder geval voor dat je precies weet wanneer de dozen en meubels aankomen. Probeer aanwezig te zijn in je nieuwe huis voordat het verhuisbedrijf er is. Op deze manier heb je zelf in de hand waar alles moet worden neergezet. Misschien zijn er ook spullen die direct moeten worden uitgepakt, ook dit kun je dan direct doen.

Internationale verhuizing

Regel al je vergunningen

Een internationale verhuizing betekent ook vergunningen en papieren regelen, heb je een verblijfsvergunning nodig? Ga je werken buiten de EU dan heb je in de meeste gevallen een werkvergunning nodig, maar ook je auto moet je waarschijnlijk invoeren en heb je de juiste papieren voor nodig. Regel deze vergunningen eerst, vaak gaat er veel tijd overheen voordat deze papieren binnen zijn. Het is niet handig als je auto nog in Nederland staat en jij al weken of maanden in het buitenland bent. Wanneer je alle vergunningen en papieren binnen hebt kun je echt gaan plannen.

Vaak worden instanties en bedrijven vergeten bij het regelen van een internationale verhuizing, bepaalde instanties moeten tevens op de hoogte zijn van je verhuizing naar het buitenland. Misschien kun je bepaalde dingen wel ontvangen in het buitenland, bijvoorbeeld je favoriete voetbalblad die je iedere week leest. Is het verplicht om je uit te schrijven uit Nederland, dit zijn allemaal dingen die je vooraf eenvoudig kunt regelen als je er nog bent. Vergeet ook de zorgverzekering niet in het buitenland wanneer je die hebt opgezegd.

Kies een verhuisbedrijf

Natuurlijk staat alles met een goed verhuisbedrijf, bij debresser.nl heb je het goede gevoel. Niet alleen vanwege de specialisten die er werken, ook de verhuiswagens zijn allemaal in eigen bezit. Je hebt dus altijd goed onderhouden wagens, waar professioneel mee wordt omgegaan door het personeel. Het verhuisbedrijf werkt alleen met eigen mensen, geen ingehuurd personeel die geen enkele binding met het bedrijf hebben. 

Controleer goed wat je wel en niet in mag voeren in het nieuwe land waar je gaat wonen. Heb je daar alles goed geregeld? Hoelang kun je er verblijven zonder te zijn ingeschreven, allemaal dingen waarover je moet informeren. Spreek je de taal niet dan is het verstandig om de taal te leren spreken, in de taal van het land is het eenvoudiger om officiële documenten te regelen. Wanneer je alles goed hebt geregeld, is een internationale verhuizing eenvoudig, en verloopt deze soepel zonder problemen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een badkamerventilator

Misschien vind je het heerlijk om lange, luxueuze douches te nemen die je badkamer veranderen in een spa retraite. Maar wist je dat de stoom en de luchtvochtigheid die met die douches gepaard gaan, je luchtkwaliteit kunnen schaden? Om dit te voorkomen gebruik je daarom een ventilator in de badkamer.

Badkamer ventilatoren zijn ventilatoren in de wand of in het plafond, ontworpen om ventilatie toe te voegen, de luchtstroom te verbeteren en overtollige luchtvochtigheid te verminderen. Technisch gezien verwijderen deze systemen het warme vocht uit je badkamer en zuigen het af via het kanaal in je huis.

Het gebruik van een ventilator helpt schimmel te voorkomen, zorgt voor een gezondere binnenluchtkwaliteit en houdt je veilig en comfortabel. Hier zijn vijf dingen waar je rekening mee moet houden als je een badkamerventilator gaat kopen.

Afmetingen van de ventilator in de badkamer

Zorg er eerst voor dat je een ventilator in de badkamer krijgt die past bij de afmetingen van je kamer, de hoogte van het plafond en de gewenste hoeveelheid luchtstroom. Zoek een badkamerventilator die de juiste afmetingen heeft om goed te kunnen werken. Als je een ventilator nodig hebt die een groter gebied van je badkamer kan bedekken, zorg er dan voor dat de ventilator past bij de vorm en grootte van je badkamer.

Badkamer ventilator installatie

De meeste badkamer ventilatoren hebben een piek in hun efficiëntie. Dit betekent dat de ventilator zo efficiënt mogelijk werkt als hij werkt om de maximale hoeveelheid lucht door je badkamer te laten stromen. Sommige ventilatoren hebben gemotoriseerde elementen waarmee je de luchtstroom van de ventilator kunt verhogen en deze naar de juiste plek kunt leiden. Het kan een beetje tijd kosten om te leren hoe je je badkamer ventilator moet gebruiken, maar het zal een groot verschil maken in de gezondheid en het comfort van je badkamer.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Vloerlampen voor in de woonkamer en de slaapkamer.

Mensen brengen vaak veel tijd door in de huiskamer. Dit betekent dat het vinden van de juiste verlichting voor deze ruimte essentieel is. Het kan zijn dat je je hier vermaakt, leest of een goede film kijkt met jouw gezin. Elk van deze vereist een ander soort licht.

Een populair type vloerlamp dat hier goed kan werken, is de moeder- en kindstijl. Dit is typisch een kolomlamp met meerdere lampen. Er is meestal één lamp bovenop de kolom die een zachte, gedempte gloed op het plafond creëert. Daaronder zit vaak een zijarm met een kleiner, helderder, instelbaar licht. Dit kan worden gebruikt voor meer gerichte spotverlichting, zodat je met jouw handen kunt lezen of detailwerk kunt doen zonder iemand anders in de rest van de kamer te storen.

Een woon- of lounge kamer is een van de ruimtes die het vaakst een stijlupdate krijgt. Het is verbazingwekkend wat slechts een paar veranderingen, zoals kussens of nieuwe lampenkappen, kunnen doen. Een vloerlamp voor moeder en kind geeft je veel mogelijkheden voor het decoreren van vloerlampen. De verschillende tinten kunnen worden verwisseld om trendy te blijven.

Wat zijn enkele andere functies die deze ruimte kunnen upgraden? Hoe zit het met programmeerbare feestverlichting die knippert, van kleur verandert en kan synchroniseren met muziek? Ook voor de kinderlamp kun je speciaal gecoate gloeilampen vinden. Deze verminderen de vermoeide ogen en zijn handig als je ‘s nachts leest of studeert.

Staande lampen in de slaapkamer

De slaapkamer heeft een aantal unieke verlichtingsvereisten. Voor het grootste deel wilt  je waarschijnlijk zachtere, warmere lichten om je te helpen ontspannen voordat je gaat slapen. Ondertussen kan de ruimte schaars zijn omdat het bed zo’n groot meubelstuk is.

Plank- en tafellampen zijn hier een goed idee. Deze kunnen je helpen het beschikbare vloeroppervlak optimaal te benutten en waardevolle verticale opslag in deze kamer te creëren. Met een van deze vloerlampen naast het bed heb je jouw wekker, boek of medicatie binnen handbereik.

Overweeg om jouw lamp aan een timer te bevestigen voor extra functies. Deze timers zijn direct verkrijgbaar bij hardware- en woonwinkels. Ze kunnen worden geprogrammeerd om het licht ‘s avonds geleidelijk te dimmen, waarbij ze werken met de natuurlijke slaapcyclus van jouw lichaam door een zonsondergang te simuleren. Je kunt het ook in omgekeerde volgorde programmeren voor een zonsopgangseffect dat je zachtjes wakker maakt zonder wekker.

Dark red meranti kwaliteit, een zeer geliefde houtsoort

Dark red meranti kwaliteit is tropisch hardhout met een warme uitstraling. De kleur van dit soort hout is rozerood tot goudbruin, soms donker, soms lichter. Het vertoont geen noesten maar heeft anderzijds ook geen egale structuur. Het is hout dat levendig en warm overkomt. Het vertoont een middelmatige grove nerf. Donkerrode meranti is een van de meest gekende houtsoorten in onze landen. Het is afkomstig van Zuidoost-Azië, zoals bijvoorbeeld uit de regio’s Maleisië en Indonesië. In deze regio’s wordt er aan duurzame houtbouw gedaan. Voor elke boom die er gekapt wordt, wordt er een nieuwe geplant. Op die manier kun je met een gerust hart en toch aan voordelige prijzen dark red meranti kwaliteit aankopen.

Makkelijk te bewerken

Bij schrijnwerkers en timmerlui is dark red meranti kwaliteit heel populair. Het is namelijk een houtsoort die makkelijk te bewerken is. Het heeft geen harsachtig karakter en dit is een extra voordeel voor vele toepassingen. Donker rode meranti kwaliteit kan zonder problemen gespijkerd, gelijmd of geschroefd worden. En het kan zowel met de hand, met handmachines of met automatische machines bewerkt worden. Het is een vrij harde soort en daardoor kunnen de zijkanten tot in detail afgewerkt worden. Het is wel nodig om het met zeer scherp gereedschap te bewerken.

Voor welke toepassingen is donker rood meranti geschikt?

Dark red meranti kwaliteit is een houtsoort die weinig onderhevig is aan veranderlijke uiterlijke omstandigheden. Het slorpt weinig vocht op en daardoor zwelt of krimpt het bijna niet. Het is sterk en door de unieke houtstructuur buigt het bijna niet. Om deze reden wordt deze houtsoort zowel voor buiten als voor binnen gekozen. Het is, qua toepassingen, bijna te vergelijken met eik. Het is ideaal voor ramen, kozijnen en deuren. Het wordt gekozen voor plinten, trappenhuizen en betimmeringen. Zelfs in de carrosseriebouw is dark red meranti zeer geliefd. Kort samengevat is dark red merantie kwaliteit een universele houtsoort met heel wat toepassingen voor buiten en binnen.

makelaarskantoor luxe huizen

Een gespecialiseerd makelaarskantoor luxe huizen

Een huis kopen is niet niks. Het vergt een goede voorbereiding, kennis van de markt en een fijne onderhandelingspositie. Wanneer je geïnteresseerd bent in duurdere huizen is het raadzaam om een goede makelaar aan te schaffen. Een makelaarskantoor luxe huizen is dan een goede tip. Zo weet je zeker dat er goed gekeken wordt naar de voorwaarden, wat je kan besteden en wat voor een ruimte je hebt. Bovendien zijn de vaak wat duurdere huizen, niet goed vindbaar. Veel mensen kiezen ervoor om hun dure huis niet online te zetten. Via een makelaar kan je dan toch toegang krijgen tot je potentiële droomhuis.

makelaarskantoor luxe huizen

Een bod doen

Wanneer je je droomhuis hebt gevonden is het tijd om een bod te doen. Als het goed is heb je via een financieel adviseur of via de makelaar al besproken wat de financiële ruimte is. Zo kun je naar eigen wens een bod doen. Omdat het om grote bedragen gaat, is de onderhandelingsruimte alweer iets ruimer. Niet zoals een woning van drie ton, waar veel vraag naar is. Bedenk dus goed wat je het waard vindt en wat financieel voor je het handigst is.

Spiegel op maat

Een spiegel laten maken op maat

Je hebt uiteraard altijd een spiegel nodig in huis. Want hoe ga je jezelf anders opmaken in de ochtend? Je wilt immers jezelf kunnen zien, om je zo weer klaar te maken van een nieuwe dag. Maar hoe doe je dat zonder spiegel? Het is altijd leuk om een spiegel op maat te laten maken. En hoe je dat doet en waar je aan moet denken, lichten we graag toe in dit artikel. Zo leer je over verschillende soorten spiegels en hoe ze in elkaar zitten. Lees dus zeker eens verder.

Spiegel op maat

Een spiegel laten maken

We hebben het al kort aangegeven in dit artikel, maar iedereen heeft natuurlijk een artikel nodig. Zo maak je jezelf klaar voor een nieuwe dag, en ben je er helemaal klaar voor. Maar je wilt natuurlijk niet zomaar een spiegel, maar een spiegel waarin je jezelf goed kunt zien. Want hoe weet je anders of je klaar bent voor een nieuwe dag? Je wilt dus een mooie spiegel laten maken, en laten we eerst eens uitleggen wat voor spiegels je dan kunt aanschaffen. Je kunt een zilveren spiegel aanschaffen, welke altijd geschikt is voor zowel je hal, keuken of je badkamer. 

Maar er zijn uiteraard ook mogelijkheden in andere tinten. Denk aan een bronzen tint, wat er altijd erg sfeervol uitziet. Wil je warme kleuren behouden in je woning? Dan kies je hiervoor. Deze spiegels gebruikt men vaak om ruimtes te decoreren. Tenslotte kun je ook nog voor een grijze tint kiezen. Dit zijn de spiegels die ietwat donkerder zijn dan de meer standaard zilveren spiegels die je vaak ziet. Er zijn dus veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. En kijk zeker naar wat voor jou het meest geschikt is. En let natuurlijk ook nog even op de winkel waar je jouw aankoop doet.

Plexiglas

Wat is plexiglas en hoe wordt het gemaakt?

Van alle materialen die je kunt kiezen, is plexiglas misschien wel één van de meest betrouwbare. Plexiglas is namelijk sterk, licht, duurzaam en betaalbaar. Veel voordelen dus! Je kent plexiglas ongetwijfeld al, of misschien ken je het onder een andere naam zoals:

Plexiglas
  • polymethylmethacrylaat
  • polycarbonaat
  • perspex
  • altuglas

Het materiaal heeft veel bijnamen omdat het ook door veel verschillende partijen wordt verkocht. Bovendien is het een samenstelling van allerlei andere materialen waardoor het veel bijnamen heeft gekregen.

De samenstelling van plexiglas

Het materiaal wordt gemaakt uit een aantal andere materialen. Dat  geldt voor veel vormen van kunststof natuurlijk. Plexiglas wordt gemaakt met aceton, methanol, waterstofcyanide en zwavelzuur. Dit  zijn stoffen die misschien spannend klinken maar ze kunnen geen kwaad. Het is namelijk zo dat ze tot een veilig eindproduct zijn gemaakt dat volkomen onschadelijk is. Bij een temperatuur boven de 450 graden verbrandt polymethylmethacrylaat volledig tot het alleen nog maar koolstofdioxide en water is. 

Wanneer is plexiglas bedacht?

Het zal je verbazen hoe lang plexiglas al bestaat. Het is namelijk een materiaal waarvan het eerste productieproces al in 1928 begon. In verschillende laboratoria in Europa werd het materiaal onafhankelijk van elkaar bedacht en in 1936 werd het door een Amerikaanse firma op de markt gebracht. 

Waarvoor kun je het gebruiken?

Nu denk je misschien: wat heb ik aan al deze informatie? Nou, als je met een project te maken hebt waar je normaal glas zou gebruiken, dan is het goed om eens te bekijken of je dit niet kunt vervangen door plexiglas. Het is namelijk een materiaal dat eigenlijk veel meer te bieden heeft dan glas. Natuurlijk ziet het er misschien niet precies hetzelfde uit. Dat is waarom sommige mensen nog altijd voor glas kiezen. Maar het is wel sterker, lichter en goedkoper dan glas. Daarnaast is het ook nog duurzamer. 

verbouwing financieren

Wil jij een verbouwing financieren? Lees dit artikel

Een verbouwing aan je woning is iets leuks. Er zijn erg veel verschillende verbouwingen mogelijk. Een verbouwing is vaak erg duur. Hierdoor zijn er een hoop mensen die denken dat zij niet kunnen verbouwen. Dit is enkel niet waar. Voor een verbouwing kun je namelijk een financiering aanvragen. Een verbouwing financieren die kostenbesparend is komt veel voor en erg slim. Dit is eigenlijk een verbouwing waardoor je later geld zult besparen. Dit is dus toekomstgericht. Dat komt omdat je daarna maandelijks minder geld hoeft te betalen. Op het moment dat je op zoek gaat naar een financiering voor je verbouwing, zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

verbouwing financieren

Gebruik een vergelijkingssite bij het zoeken naar een financiering

Allereerst is het verstandig om een vergelijkingssite te gebruiken om een financiering af te sluiten. Je wilt natuurlijk niet te veel geld betalen voor de financiering. Hierdoor is het zaak om een financiering te vinden waar je de minste rente over hoeft te betalen. Door een vergelijkingssite te gebruiken, zal je erg snel en ook nog eens makkelijk achter de goedkoopste mogelijkheid komen. Daarnaast vind je op een aantal goede vergelijkingssites ook de prijs-kwaliteitsverhouding van de lening. Tot slot zal je in het duidelijke overzicht op een vergelijkingssite ook duidelijk de maandelijkse kosten vinden. De maandelijkse kosten zijn de kosten die je maandelijks zult betalen voor het aflossen van de financiering.

Hoe ik zelf mijn droombadkamer installeerde

Toen mijn badkamer na 15 jaar aan vervanging toe was heb ik er voor gekozen om zelf de stoute schoenen aan te trekken en heb ik dit, met een beetje hulp van vrienden, voornamelijk alleen gedaan. In minder dan een week heb ik een complete badkamer vervangen en ik ben hier reuze trots op.

Hoe het begon

Om te beginnen moest de oude badkamer eruit. Met de sloophamer was dit misschien wel het leukste van het hele klusje. De oude tegels, badkuip en wastafel verwijderen ging gemakkelijker dan ik dacht en dit was binnen een dag gebeurd. De tweede dag heb ik mij bezig gehouden met het wegbrengen van alle oude onderdelen naar de vuilstort waarbij enkele vrienden met een aanhangwagen te hulp schoten. Toen de ruimte leeg was begon het echte werk pas.

Het plaatsen van de badkamer

De douche, wastafel en het toilet installeren kosten me aanzienlijk langer. Ondanks dat ik dit maandelijkse doe voor mijn werk als klusjesman heb ik dit wellicht iets onderschat. Het aansluiten van de waterleidingen en het netjes afwerken van de kitranden heeft mij veel tijd gekost. Maar dit heeft mij ook veel geld bespaard en daarom was het het meer dan waard!

Alles voor in de badkamer heb ik online gevonden en is binnen een paar dagen aan huis geleverd. Aangezien ik al veel ervaring heb met het plaatsen van badkamers kende ik veel van de producten al die ik kocht. Met foto’s krijg je een goed idee van hoe iets eruit ziet, maar voor de beste ervaring kan je beter naar een winkel gaan om alles te voelen. Mijn advies zou daarom ook altijd zijn om eerst te gaan kijken als je weinig ervaring met badkamers hebt.

Goed gaan wonen met een strakke vinyl vloer

De dag dat je samen met je partner eindelijk dat huis hebt kunnen kopen, is de dag om nooit te vergeten. Om met elkaar die stap te zetten en te zeggen: dit wordt ons plekje op de wereld. Telkens als ik terugdenk aan die dag begin ik te lachen en te stralen. Ik heb het er nog vaak over met mijn vriendin. Zij is dan niet zoals ik ontzettend blij. We kregen het ten eerste perfect voor elkaar met de hypotheek en ten tweede hielden we geld over! Van dat geld hebben we een super strakke vinyl vloer weten te leggen.

Hypotheek advies

Mijn vriendin en ik woonde al samen voordat we het huis kochten. We woonden in een appartement. Die we overigens ook hadden gekocht, maar na twee jaar vonden we dat wel leuk geweest. We vonden het tijd voor een woning. Jammer genoeg was er niet heel veel keus, althans dat dacht ik. We hadden een eerste verkenning gedaan en daar werden we niet vrolijk van. Toch gaven we niet op en lieten we ons voorlichten. De adviseur bij de Hypotheker noteerde onze gegevens en mogelijkheden. Hij voerde daarna een check uit en wij kwamen tot de conclusie dat onze opties qua woningen een stuk groter was dan gedacht. Het resulteerde uiteindelijk ook in een te gekke woning, waar we super tevreden mee waren.

Mooie vinyl vloer

Gelukkig hielden we geld over. Nou was de eerste verdieping van de woning een aantal jaar geleden helemaal gerenoveerd. Met wat simpele ingrepen kregen dat naar onze smaak. Maar de vloer op de begane grond had niet onze voorkeur. We gingen daarom opzoek naar een strakke vloer, die er gewoonweg keurig uitziet. Daar zijn vele opties in. Zoals laminaat of pvc, maar mijn vriendin had al eerder wat opgevangen over vinyl. Toen wij gingen kijken voor een vinyl vloer waren we meteen verkocht. Het strakke, het chique en de coole uitstraling past helemaal bij ons. Die vloer moest het worden en die vloer is het geworden. In ons nieuwe mooie huisje: ons plekje op de wereld.