Nieuwbouwhuis glasvezelbehang

Nieuwbouwhuis gekocht? 3 tips!

Heb jij net een nieuwbouwhuis gekocht en kun je wel wat tips gebruiken voor dit project? In dit artikel lees je wat er allemaal bij komt kijken en waar je vooral aan moet denken. Het inrichten van een nieuwbouwhuis vraagt immers om een andere aanpak dan een bestaande woning!

Tip 1: Maak een begroting van A tot Z

Geld. Het is de basis voor je plannen. Hoeveel budget heb je voor extra opties, een keuken, badkamer en de inrichting? En ga je alle klusjes zelf doen of huur je iemand in? Neem je meubels mee uit je oude huis of wil je alles nieuw kopen? Om meer inzicht te krijgen in je budget en de daarbij behorende mogelijkheden, is het belangrijk om alle kosten van A tot Z uit te werken. Houd hierbij rekening met het feit dat de inrichtingskosten van een nieuwbouwhuis hoger liggen dan een bestaand huis. Een aannemer doet namelijk alleen wat er in de overeenkomst is vastgelegd. Zo worden de vloeren bijvoorbeeld kaal opgeleverd en zul je het hele huis nog moeten voorzien van glasvezelbehang.

Tip 2: Maak een plan voor de indeling en verlichting

Bij sommige nieuwbouwhuizen heb je te maken met een vaste indeling, maar wanneer dit niet zo is kun je helemaal losgaan. Denk groot! Wat is voor jullie belangrijk en waar hebben jullie in het dagelijks leven veel plezier van? Kies bijvoorbeeld voor een extra grote slaapkamer met inbouwkast, een afgesloten werkplek, een doorkijkhaard die in verbinding staat met meerdere ruimtes of een ruim kookeiland in de keuken. Zodra de indeling van het huis vaststaat, denk dan ook na over de verlichting. Waar moeten de aansluitingen komen om de ruimtes te voorzien van basisverlichting, praktische verlichting en sfeerverlichting? En zijn er nog extra aansluitpunten of stopcontacten nodig? Handig om hier vooraf goed over na te denken!

Tip 3: Maak een moodboard voor de inrichting

Zodra de bouwtekening definitief is, kun je nadenken over het interieur. Door online inspiratie op te doen, kom je op veel nieuwe ideeën en krijg je een beter beeld van de sfeer die je wilt neerzetten. Probeer deze sfeer vast te leggen in een moodboard. Hier gaat het nog niet om de precieze meubels, maar om de sfeer die je wilt creëren. Door kleuren en materialen op elkaar af te stemmen, zorg je voor verbinding tussen verschillende ruimtes. Zodra je helemaal tevreden bent met het moodboard, kunnen er keuzes gemaakt worden. Welke vloer past mooi bij de stijl die je wilt neerzetten? Welke afwerking krijgen de muren? En last but not least: welke meubels koop je? Het is belangrijk dat de grote elementen passen bij je moodboard. De accessoires koop je als laatst, om het geheel af te stijlen. Succes!

architect houten

Je eigen huis ontwerpen? 3 tips!

Op de hedendaagse huizenmarkt is het een hele uitdaging om jouw enige echte droomhuis te vinden. Maar, als je er de middelen voor hebt, hoef je natuurlijk niet per se op zoek naar een bestaand huis. Je kunt er immers ook voor kiezen om helemaal je eigen huis te laten bouwen, zodat alles precies is zoals je dat zelf graag wilt. Hier komt vanzelfsprekend het nodige bij kijken, waarbij de belangrijkste vraag wellicht is: wat wil ik eigenlijk? Wat is mooi en wat is praktisch?

Gelukkig zijn er mensen die zich hierin hebben gespecialiseerd en je kunnen helpen bij het ontwerpen van je droomhuis. Een architect uit Houten denkt met je mee en geeft jou alle ruimte voor je eigen ideeën. De architect neemt bovendien contact op met een aannemer en zorgt ervoor dat alle uiteindelijke werkzaamheden op elkaar worden afgestemd.

Waar rekening mee houden?

Wil je een eigen woning ontwerpen, dan is het allereerst van belang te bepalen hoe groot de woning moet gaan worden. Hoe groot is je gezin en staat er uitbreiding daarvan gepland? Wat hierbij tevens een grote rol speelt is natuurlijk het budget. En denk ook aan de kavel die je gevonden hebt. Hoe meer ruimte het huis in neemt, hoe minder er overblijft voor de tuin. Denk ook na over zoiets als de vorm van het dak. Met een puntdak beperk je immers de ruimte op de bovenste verdieping al behoorlijk.

Duurzaamheidssubsidies

Verder loont het de moeite om uit te zoeken of je misschien in aanmerking komt voor bepaalde subsidies, als je je huis op duurzame wijze ontwerpt. Denk hierbij aan zonnepanelen en een energieneutraal huis. Per gemeente kan het verschillen waarvoor je eventueel subsidies voor kunt krijgen. Dit kan dus ook nog van invloed zijn op de keuze voor een bepaalde woonplaats.

Bepaal je stijl

Qua inrichting heb je waarschijnlijk wel je voorkeuren. Je houdt bijvoorbeeld van een modern, bohemian, Scandinavisch of warm interieur. Maar kijken we naar de buitenkant van de woning, wat voor stijl geniet dan je voorkeur? Om inspiratie op te doen is het aan te raden om gewoon eens door verschillende buurten te rijden en te kijken wat meteen in het oog springt.

verf Ijsselstein

Een deur verven. Hoe doe je dat?

Is de binnendeur, je voordeur of schuurdeur ook niet meer zo mooi? Verf hem dan! Een deur verven is niet heel moeilijk. Wel moet je weten wat voor verf je nodig hebt en hoe je precies te werk moet gaan om het professioneel aan te pakken. Je wil natuurlijk wel dat het eindresultaat er goed uitziet. Er zijn een aantal stappen die je moet nemen om je deur weer als nieuw te maken.

Verf kopen

Voordat je aan de slag gaat met het verven van je deur is het natuurlijk wel zo handig als je ook daadwerkelijk verf in huis hebt. Verf kun je bij verschillende bouwmarkten en lokale verfwinkels kopen, zowel online als in de fysieke winkel. Stel dat je in IJsselstein woont, dan ga je op zoek naar een winkel dat verf in IJsselstein verkoopt. Je kunt bij de winkel aangeven welk soort verf je zoekt, welke kleur en eventueel merk. Als je niet weet welke verf je nodig hebt, dan kun je aan de medewerkers advies vragen. De hoeveelheid verf die je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel lagen je wil aanbrengen. Voor deuren is 2 lagen goed.

Nu je toch bij de winkel bent kun je meteen de andere benodigdheden kopen voor het verven van de deur. Koop grondverf, ontvetter, verschillende soorten schuurpapier (fijn naar grof), een roller voor de grote oppervlakken en een kwast voor de moeilijk bereikbare plekjes.

De stappen

Om een deur te verven dien je een aantal stappen te zetten. Als eerst begin je met het schoonmaken van de deur met schoonmaakmiddel en een spons. Hierna droog je de deur af met een droge doek. Op die manier zorg je ervoor dat er geen viezigheid meer op de deur zit. Je kan er ook voor kiezen om na het schoonmaken de deur nog even na te gaan met een alcohol zoals ammoniak.

Hierna kun je beginnen met het schuren van de deur. Doe dit met schuurpapier met een fijne korrel. Ga daarna stap voor stap schuren met grover schuurpapier. Nu zijn alle verfresten en oneffenheden verdwenen. Nu kun je dan ook beginnen met het leukste gedeelte: verven. Voordat je met het daadwerkelijke verven begint, moet je nog wel even een grondlaag aanbrengen. Plak alle randen af en schroef de deurknop eraf. Zo kun je ongestoord verven. Als er geen oneffenheden aanwezig zijn in de grondlaag, dan weet je al een beetje hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Mochten er wel oneffenheden of foutjes in zitten, schuur dit dan licht op.

Nu kun je toch echt verven. Met de roller breng je de verf aan op de grotere delen en met de kwast kun je bij de kleinere delen en hoekjes. Na het verven van de eerste laag, kun je na een aantal uur de tweede laag verven. Zo zorg je ervoor dat de deur droog is en dat de verf goed is gaan hechten.

zwarte deur

Populaire deuren: de aluminium zwarte deur

Het kiezen van een deur is niet eenvoudig. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Eén ding is zeker: wanneer je deuren kiest die helemaal in je interieur passen, zijn ze behalve functioneel ook van toegevoegde waarde voor je huis. Hou je van modern? Dan past een strakke stalen- of designdeur daar goed bij. Of wat dacht je van schuifdeuren om je kamer en-suite te maken? Daarnaast kunnen deuren ook dienen als een scheiding tussen woonkamer en keuken. Wanneer je enigszins geïnteresseerd bent in wonen en interieur zal de populaire zwarte aluminium of stalen deur je de laatste tijd vast niet ontgaan zijn. In deze blog lichten wij hem voor je uit! Toe aan een nieuwe zwarte deur? Neem een kijkje op Deurmarkt.com!

Waarom een aluminium deur?

Het fijne aan een aluminium binnendeur is dat je lichtinval gelijk een boost krijgt en de ruimte daardoor optisch groter lijkt. En, het liefst zou je natuurlijk willen dat de nieuwe sfeer die ontstaat ook past bij de rest van het huis. Dankzij de verschillende glasopties kan dat met deze deuren. Ook in wc’s en opbergkasten. Het glas kan namelijk vervangen worden door aluminium beplatingen. Hierdoor heb je alle deuren in dezelfde stijl én privacy op de wc!

Geschikt voor iedere woonstijl

Hoewel deze deuren vaak geassocieerd worden met een industriële en stoere woonstijl, is dat zeker niet de enige stijl waarin deze deur tot zijn recht komt! Dankzij zijn minimalistische look passen ze namelijk in ieder interieur. Of je nou van landelijk, basic of modern houdt. Tevens zijn de meeste deuren ook in het wit verkrijgbaar voor als je niet van donkere kleuren houdt.

Staal of toch aluminium?

Je verwacht het misschien niet, maar de meeste zwarte binnendeuren worden gewoon van aluminium gemaakt. Dit materiaal doet overigens totaal niet onder voor staal. Aluminium is namelijk zeer duurzaam en onderhoudsarm. Bovendien zijn ze licht in gewicht én beschikken ze vaak over een krasbestendige coating.

Ook als scheidingswand

Naast deuren, worden er ook scheidingswanden in deze prachtige look gemaakt. Ideaal wanneer je twee ruimtes wilt afscheiden, maar geen licht en ruimte wilt verliezen. Met behulp van een aluminium scheidingswand creëer je een stijlvolle look, behoud je het ruimtelijke gevoel én hou je je ruimtes met elkaar verbonden.

Eigen woning gekocht in Gouda

Ik ben zo tevreden dat ik eindelijk mijn eigen woning heb aangekocht in Gouda. Dit werd tijd voor mezelf. Natuurlijk moest ik nu ook kijken naar meubels. Ik wist niet goed waar te starten, dus startte ik mijn zoektocht op het internet met het zoekwoord meubels Gouda. Op deze manier kwam ik dan ook terecht op deze website. Mijn mening deel ik graag hieronder.

Meubels Gouda

Hoe was dit bedrijf voor mij?

Mijn eerste ervaring is natuurlijk gebaseerd op het bekijken van deze website. Op de website zelf zag ik wel al wat informatie verschijnen en zo zag ik al dat sommige prijzen werden vermeld van sommige producten en ik kreeg al vlug een idee van vele zaken door het portfolio eens te bekijken. Jammer genoeg zegt dit natuurlijk niet alles, daarom had ik nog wel wat vragen. Ik besloot contact op te nemen met de medewerkers. Dit kon zeer eenvoudig gebeuren. Zo kon je eenvoudig bellen naar de medewerkers of je kon ook eenvoudig je gegevens achterlaten door een contactformulier in te vullen. Ik koos voor dit laatste.

Hierop kreeg ik snel een eerlijk, vriendelijk en deskundig antwoord op mijn vragen. Dit vond ik al positief. Ik besloot dus eens een bezoekje te brengen aan de winkel zelf. Ik vond het dan ook zeer positief dat ik het adres van het bedrijf gemakkelijk kon terugvinden op de website en eenvoudig de openingsuren kon terugvinden. Ik besloot dan ook het bedrijf eens te bezoeken. Hier werd ik zeer vriendelijk en professioneel ontvangen. Bovendien vond ik ook snel meubels die mijn aandacht trokken en toch betaalbaar bleven. Ik ben dus zeer tevreden over dit bedrijf. Met andere woorden, ben je ook op zoek naar meubels in Gouda? Dan is dit bedrijf hiervoor een echte aanrader!

Wat is een goede gietvloer?

Bent u opzoek naar een duurzame manier om uw vloer beter te beschermen? Dan bent u hier helemaal aan het juiste adres! In een tijd waar er veel milieuvervuiling is, vinden wij dat niet vreemd. Een oplossing hiervoor is om een duurzame variant van tapijt te gebruiken, zoals projecttapijt of gietvloer. Wilt u hier meer over leren? Lees dan snel verder om achter de voordelen hiervan te komen! 

Voor de lange termijn

Wat is gietvloer als er gekeken wordt naar duurzaamheid? Zeer efficiënt! Er wordt namelijk gebruik gemaakt van s ’werelds milieuvriendelijkste stoffen. Hiermee kan worden bewerkstelligd dat er zuinig wordt omgegaan met de aarde en haar grondstoffen. In het jaar 2018 staat de wereld er op zijn slechtst voor. Hier moet een verandering in komen en deze verandering kan bereikt worden door de mens zelf. Wij als mens hebben ervoor gekozen om destructieve middelen te gebruiken in de naam van technologie. Nu is het mogelijk om deze technologie in te zetten in de reparatie hiervan. Wat is een projecttapijt? Een gietvloer is zoveel meer dan een normaal tapijt met felle en leuke kleuren. Dit tapijt staat ergens voor. Het staat voor een symbool in alle werkruimtes.  

Werken aan een goed milieu

Elk bedrijf wilt zijn steentje bijdragen aan een groen bestaan. Het zou als medewerkers dan ook geen verkeerd idee zijn om hier een bijdrage aan te leveren, door voor te stellen om voor gietvloer te gaan in het kantoor. De vloer specialist had een gietvloer in 1 dag gelegd, dus hoef je er niet lang op te wachten. Groen zijn als bedrijf draait voornamelijk af van hoeveel mensen ervan op de hoogte zijn dat er veel verwoesting is in het milieu. Er kan ook een teambuilding evenement eromheen worden georganiseerd, zodat er een win-win situatie kan worden gecreëerd. Het team wordt hechter, wat lijdend is voor succesvolle resultaten. Een ander gevolg is dat het bedrijf groener wordt, wat goed is voor het milieu en de eigen intrinsieke motivatie.  
 
 

Waar u op moet letten bij een dakinspectie laten uitvoeren

Het komt vaak voor dat het dak niet de aandacht krijgt het eigenlijk verdient. Er wordt pas naar gekeken wanneer er lekkages of andere mankementen zijn. Het gevaar hiervan is dat u dan vaak te laat bent én een hogere kostenpost maakt. Deze kosten hadden eenvoudig voorkomen kunnen worden door een dakinspectie uit te laten voeren. Het voordeel van een dakinspectie is namelijk dat gebreken aan het dak direct worden waargenomen. Wanneer u op de hoogte bent van de status van uw dak weet u dan ook precies hoelang het dak nog mee kan gaan. Door een afspraak te maken met een ervaren dakdekker kunnen alle knelpunten van uw dak meteen aan het licht komen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van een dakinspectie!

Wat u eraan heeft

Door middel van een beoordeling aan uw dak weet u precies wat voor onderhoud er aan uw dak moeten worden uitgevoerd. Een dakinspectie heeft als bijkomend voordeel dat de schade lager zal zijn doordat er snel hulp is geboden. Tevens wordt blad en vuil direct verwijderd, waardoor het dak een langere levensduur krijgt. Mocht er schade ontstaan zoals stormschade, heeft u de zekerheid dat uw verzekeringsmaatschappij uw claim niet afwijst met de reden van achterstallig of slecht onderhoud: u laat immers periodiek uw dak inspecteren!

Welke zaken dan belangrijk

Bij een dakinspectie worden verschillende zaken beoordeeld om de status van uw dak te bepalen. Allereerst worden de dakpannen, nokvorsten en kantpannen volledig gecontroleerd. Hier wordt geconstateerd of er breuken of beschadiging plaatsvindt. Daarna wordt de complete schoorsteen onderzocht. Hier wordt de status van het voegwerk, loodwerk , schoorsteenplateau en metselwerk in kaart gebracht. Ook worden de dakgoten geïnspecteerd.

Dakdekker nodig in Rotterdam?

Heeft Sinterklaas jouw dak stuk gelopen? Dan kan een dakdekker jou vast en zeker verder helpen. Een dakdekker kan een beschermende laag aanbrengen op jouw dak met verschillende materialen. Dit kunnen dakpannen zijn, maar ook geperst beton of klei. Dit beschermt je huis tegen water, sneeuw en wind. Je wil dus wel dat dit goed gebeurt om lekkage te voorkomen. In regio Rotterdam zijn een aantal dakdekkers die je kunt inschakelen. Lees hieronder hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Kwaliteit

Dit is toch wel het meest belangrijke punt bij het zoeken naar een goede dakdekker. De kwaliteit van het geleverde werk én de gebruikte materialen moeten kwalitatief gewoon in orde zijn. Om er zeker van de zijn dat een dakdekker kwaliteit levert, kun je kijken welke Dakdekker in Rotterdam lid is van een vakvereniging én de benodigde certificaten heeft behaald. Dit zal je helpen om een beter beeld te krijgen van de beste dakdekkers in Rotterdam.

Offerte aanvragen

Twijfel je tussen een aantal dakdekkers? Je kan ook bij elke optie een offerte aanvragen en deze later met elkaar vergelijken. Niet elke dakdekker vraagt dezelfde prijs, dus wellicht is dat al een punt waarop je je keuze kan baseren. Een offerte aanvragen doe je door contact op te nemen met een dakdekker, waarna zij een afspraak met je zullen maken om langs te komen voor een analyse. Aan de hand van deze analyse zullen zij een offerte opstellen waarin staat hoeveel de werkzaamheden zullen gaan kosten.

Garantie en nazorg

Nadat de dakdekker het werk heeft afgeleverd, is het proces nog niet helemaal klaar. Garantie en nazorg is namelijk ook heel belangrijk. Als het goed is biedt elke dakdekker deze garantie en nazorg, maar controleer dit vooral eventjes voordat je besluit in zee te gaan. Deze afspraak kun je bijvoorbeeld ook vast laten leggen in een contract. Mocht er na de werkzaamheden iets fout gegaan zijn, kun je in ieder geval kan terugvallen op het contract.

bestrating

Hoe onderhoud ik mijn bestrating?

Het bestraten van je tuin, oprit of terras is de ideale manier om onderhoud te verminderen. Onkruid wordt beperkt tot een minimum, je hoeft niet iedere week het gras te maaien en planten en bloemen kun je eenvoudig in potten zetten. Gedoe met planten en bemesten bespaar je jezelf hierdoor. Toch betekent bestrating niet dat je tuin onderhoudsvrij is. Ook op bestrating kan onkruid en mos groeien namelijk. Onderhoud van bestrating is dus een vereiste. Het kost je alleen minder tijd en moeite dan bij een geheel groene tuin. In deze blog vertellen wij waar je op moet letten.

Groene aanslag

Groene aanslag is helaas niet te voorkomen. Wel te verhelpen gelukkig. Bij praktisch ieder tuincentrum en iedere supermarkt kun je middeltjes kopen tegen algen en mossen. Een andere effectieve manier is de hogedrukreiniger. Hiermee moet je alleen wel oppassen dat je de stenen niet beschadigt.

Onkruid verwijderen

Het verwijderen kan op verschillende manieren gebeuren: met de hand, met behulp van bestrijdingsmiddelen of door het te verbranden. De beste maar meest tijdrovende manier is om met de hand en een mesje de pollen onkruid weg te snijden of rekken. Op deze manier neem je namelijk de meeste wortels mee. Bestrijdingsmiddelen doden het onkruid snel, maar verwijderen het niet. Hierna zul je het dus alsnog zelf moeten weghalen. Met het verbranden door je het onkruid ook snel en kun je ze met wortel en al gemakkelijk weghalen. Even vegen daarna en je bent klaar.

Oneffenheden herstellen

In de loop der tijd kan je bestrating enige beschadiging gaan vertonen. Water en mollen kunnen verzakkingen veroorzaken en veelvuldig gebruik kan zorgen voor slijtage. Om je bestrating mooi te houden, is het bij de aankoop verstandig iets extra’s in te slaan. Wanneer bepaalde plekken dan niet mooi meer zijn, kun je deze stenen gemakkelijk zelf vervangen. Zo voorkom je dat je na een paar jaar de hele oppervlakte opnieuw moet bestraten.

Mieren bestrijden

Mieren zijn ontzettend vervelend voor je bestrating. Ze zorgen er namelijk voor dat al het onderliggende zand constant omhoog wordt gehaald. Op deze manier kun je iedere dag blijven vegen zonder resultaat. Mieren kun je het beste bestrijden met biologische bestrijdingsmiddelen of kokend heet water. Wanneer je voor chemische middelen kiest is het wel belangrijk om erop te letten dat het enkel en alleen op je bestrating terecht komt. Wanneer het in aanraking komt met struiken, gras of planten kan dit namelijk schade veroorzaken.

huis verbouwen

Je huis opknappen. Wat kun je doen?

Je wilt niet verhuizen, je wilt liever je huidige huis opknappen. Je kunt verschillende soorten dingen doen om je huis op te knappen. Het is belangrijk om met een goed plan aan de slag te gaan. Hoe zet je jouw verbouwing op poten? Dat lees je in dit artikel!

Vergunning nodig voor verbouwing?

Als je wilt verbouwen dan kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt.Vraag altijd bij de gemeente na of het nodig is om een vergunning aan te vragen of niet. Het is niet slim om zonder vergunning te gaan verbouwen. Je kan flinke problemen krijgen met de gemeente als je zonder vergunning toch gaat bouwen.

Budget

Het is belangrijk om je budget in kaart te brengen. Als je weet hoeveel je kan besteden dan dan kun je bekijken wat je wel en niet kan renoveren of vervangen. De meeste renovaties liggen tussen de 10.000 en 100.000 euro. Als je je complete huis wilt laten verbouwen dan betaal je vaak tussen de 50 en 200 per m2 en 300 en 500 euro per m3.

Planning

Als je je budget in kaart hebt gebracht dan kun je kijken wat je wanneer wilt opknappen. Zorg voor een logische volgorde. Er moet ook ruimte zijn voor uitloop in de planning. Ook is het belangrijk dat je vrij kunt krijgen voor je werk als je de verbouwing zelf wilt oppakken. Pak daarnaast alles één voor één aan. Zorg dus dat de keuken eerst klaar is, voordat je met de badkamer gaat beginnen.

Volgorde zolderkamer verbouwen

Wil je een dakkapel, nokverhoging of dakraam plaatsen? Doe dit dan als eerst. Als je dit gedaan hebt dan kun je het beste de elektra of leidingen laten monteren/verleggen. Als je van een grote kamer 2 kamers wilt maken dan kun je in het midden van de kamer een gipswand/voorzetwand plaatsen. Het is het beste om te beginnen met het plafond stucen of te schilderen. Op zoek naar een goede stucadoor? Hanze Afbouw is een expert in spuitwerk. Het is daarna het beste om de stopcontacten af te werken als dat nodig is. Vervolgens kun je een vloer plaatsen en de kamer inrichten.