kunstgras aanbieding

4 soorten kunstgras

Kunstgras is een ideale oplossing voor wanneer je geen tijd of zin hebt om echt gras te onderhouden. Het is in iedere tuin mogelijk en brengt veel voordelen met zich mee. Niet zo gek dus dat het de laatste jaren immens populair is geworden. Er bestaan diverse soorten kunstgras. Om het makkelijk te maken, zetten wij de verschillende soorten voor je op een rij. Voor de beste kunstgras aanbieding neem je bovendien een kijkje bij de Kunstgras Outlet.

Soorten

Wanneer je kiest voor de aanschaf van kunstgras, kun je kiezen uit 4 verschillende soorten. Iedere soort is hierbij geschikt voor een ander doel:

  • Kunstgras als siergazon
  • Kunstgras als speelgazon
  • Kunstgras voor voetbal
  • Kunstgras voor hockey

Kunstgras als siergazon

Kunstgras dat gebruikt wordt voor de sier is een van de bekendste en meest gebruikte soorten. Het grootste verschil met de andere soorten is dat dit gras een hogere dichtheid van vezels heeft. Daarnaast zijn de vezels een stuk langer. Hierdoor lijkt het een mooi en vol gazon. Daarnaast is deze soort praktisch onderhoudsvrij. Ideaal toch?!

Kunstgras als speelgazon

Kunstgras kan ook dienen als een ideale ondergrond voor spelende kinderen. Dit gras is ervoor gemaakt om gebruikt te worden. Kale en/of doffe plekken zul je dus niet tegenkomen. Er zal hooguit eens een extra keer geborsteld moeten worden om de vezels mooi overeind te houden. Bovendien heb je bij deze soort een extra goede valdemping. Zo zijn je kinderen altijd veilig.

Kunstgras voor voetbal

Nadat men enige twijfels had over de geschiktheid van kunstgras in de voetbalwereld, begint het momenteel weer helemaal op te komen. Dankzij de verbeterde kwaliteit heb je namelijk geen last meer van een stroef en plat veld. Bovendien bevat dit gras ook een stevige valdemping om blessures te voorkomen. Slidings kunnen daarnaast ook gerust gemaakt worden.

Kunstgras voor hockey

Het kunstgras dat wordt gebruikt bij hockey heeft veruit de minste overeenkomsten met echt gras. Hockey wordt namelijk gespeeld op zogenaamde watervelden. Dat houdt in dat het kunstgras zo is aangelegd dat er een laagje water op blijft staan. Bovendien is het kunstgras blauw van kleur. Dit heeft niks te maken met het gras zelf, maar wordt gedaan om de sport geschikter te maken voor op tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *