4 Belangrijke factoren om een bouwkundige keuring niet over het hoofd te zien

Het is gemakkelijk je te laten meeslepen door de opwinding van het kopen van een nieuw huis en te vergeten de belangrijke beslissing te nemen om een bouwkundige keuring

 te laten uitvoeren. Bouwkundige keuringen zijn een instrumenteel onderdeel van het proces van een huis kopen en je moet het zeker niet vergeten. Hier zijn vier goede redenen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor je koopt:

1. Als koper een handig middel.

Na je thuisinspectie kan een professionele taxateur de marktwaarde van een huis nauwkeurig bepalen en een nauwkeurige schatting geven van de waarde van een eigendom. Een gebrekkig of verkeerd beheerd huisinspectierapport kan tot grote verliezen leiden en huiseigenaren ertoe brengen te veel geld uit te geven voor upgrades. Een bouwkundige keuring kan je helpen verborgen problemen op te sporen voordat je besluit een huis te kopen, waardoor je kostbare tijd en geld bespaart.

2. Zorg als verkoper dat het rapport in orde is.

Een gebrekkig bouwkundige keuring kan er ook toe leiden dat een ongewenste koper een huis op de markt zet en het laat gaan. Het kan zelfs resulteren in een verloren deal en een koper die wegloopt van een potentiƫle aankoop. Als je een huis koopt, wil je er zeker van zijn dat een bouwkundige keuring niet misleidend is en je met een ondeugdelijke investering opzadelt. Als een bouwkundige keuring iets verkeerds laat zien, wil je niet dat de koper er intrekt voordat je de problemen verholpen hebt.

3. Bespaar geld en tijd.

Als je nog nooit een woninginspecteur hebt ingehuurd, ben je waarschijnlijk bang voor hoe het proces zal verlopen. Er zijn veel mensen die woninginspecties als duur en lastig zien, en daarom moet je voorkomen dat je een koper op de hoogte brengt van gebreken of bouwproblemen. Een goede woning inspecteur zal ervoor zorgen dat je de inspectie voor een redelijke prijs gedaan krijgt. Je bespaart geld en tijd door een mogelijk kostbare fouten te vermijden.

4. Een woninginspectie helpt je de waarde van een huis te schatten.

Wanneer je een woninginspecteur inhuurt, zal hij of zij je meestal een algemene schatting geven van de waarde van je huis en van de omvang van eventuele gebreken die tijdens de inspectie ontdekt kunnen zijn. Een woningtaxatie kan je helpen de marktwaarde van een eigendom in te schatten, maar een bouwkundige keuring is doorgaans veel grondiger. Een bouwkundige keuring geeft je nauwkeurigere informatie, die je kan helpen de maximale waarde voor je huis te berekenen voordat je het verkoopt.

Bron: https://www.seivda.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *