3 tips voor een verbouwing

Verwacht het onverwachte

Zoals met alles in het leven, gaan de best opgestelde plannen vaak mis. Zelfs met het meest gedetailleerde, perfecte plan gaat er altijd iets mis. Voorraad zijn niet meer beschikbaar, er ontstaan ​​problemen en er kunnen andere problemen worden ontdekt. Daarom is het essentieel om wat budget- en tijd noodzaken op te nemen.

Experts stellen voor dat u voor elk thuisproject tussen de 1% en 20% toevoegt aan het budget en de tijdlijn. Hoe meer het project naar verwachting zal kosten, hoe hoger uw onvoorziene situatie zou moeten zijn. Er zullen altijd problemen zijn; u kunt er net zo goed vanaf het begin op voorbereid zijn. 

Als u wilt besparen op kosten in uw project, dan kan u oude metalen verzamelen. Sommige metalen kunt u namelijk in grote hoeveelheden verkopen en een extra zakcentje verdienen. Denk hierbij aan aluminium, koper en lood. Ga naar www.kh-metals.nl voor de meest actuele prijs voor uw oude metalen.

Krijg een gespecificeerd contract

Wie wil er niet weten waarvoor ze betalen? Zorg er bij het starten van een renovatieproject voor dat u vooraf een gespecificeerd contract krijgt. Vraag de aannemer om alle elementen van het project op te sommen:

  • Gedetailleerde beschrijving van het project
  • Tijdlijnen
  • Bouwstoffen
  • Arbeidskosten
  • Vergunningen

Hoe duidelijker het contract, hoe minder verwarring u zult hebben als het project eenmaal is voltooid. Bovendien, met alle kosten die van tevoren zijn vastgelegd, zullen er achteraf geen discrepanties (zouden) zijn en kan de aannemer niets duisters trekken, zoals het toevoegen van oppervlakkige kosten.

Los eerst ernstige problemen op, dan esthetiek

Het is altijd verleidelijk om die postmoderne gastronomische keuken te bouwen of uw buitenruimte uit te breiden, maar het is altijd een goed idee om eerst onderliggende problemen op te lossen, zoals een versleten septisch systeem, een oude boiler of kromgetrokken steunbalken. Ze zijn misschien niet zo glamoureus, maar ze zullen u op de lange termijn thuis helpen. UW keuken is misschien prachtig, maar niemand wil een mooie keuken kopen als deze bovenop een gebarsten fundering komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *