waarom boerderij kopen

3 redenen om op een boerderij te gaan wonen

Zit je er aan te denken om een boerderij te kopen? Dan moet je zeker eens langsgaan bij een agrarisch makelaar. Dit geeft je de beste kans om voor een goede prijs en met goed advies een boerderij te kunnen kopen. Wonen op een boerderij wordt door veel aangeprezen door de ervaringsdeskundigen die zijn opgegroeid op een boerderij. Helaas komen de meeste mensen niet zo vaak écht in aanraking met het leven op het platteland. Laat ons je daarom drie redenen vertellen om op een boerderij te gaan wonen!

De omgeving van een boerderij

De eerste reden om een boerderij te kopen is natuurlijk de omgeving. Je wordt wakker, doet de gordijnen open en je ziet al gelijk dat het zo anders is dan het leven in de stad. Fluitende vogeltjes, geen geronk en stank van auto’s, maar heerlijke frisse buitenlucht. Je hebt altijd een mooi uitzicht en kan een bankje neerzetten waar je maar wilt om naar de zonsopgang en ondergang te kijken. Daarnaast is het altijd vredig. Koop je een boerderij, dan ben je verzekerd van een heerlijk rustige omgeving.

Je eigen eten verbouwen

Het is zoveel beter om je eigen eten te verbouwen dan je groenten te moeten kopen in de supermarkt. Niks kan tippen aan de ervaring van de tuindeur uit lopen om enkele meters verderop je eigen groenten te plukken voor een verse salade. Werken in een moestuin is ook nog eens heerlijk rustgevend en belonend werk. Elk seizoen kun je letterlijk de vruchten van je werk plukken en proeven! Je zult zien dat zelf verbouwde groenten ook nog eens beter smaken dan als je ze koopt in de supermarkt.

Koop een boerderij voor de vrijheid

Koop je een boerderij, dan heb je zo veel meer vrijheid om te bouwen, groeien en te maken wat je wilt dan in de stad. Natuurlijk zit er een grens aan je stuk grond, maar je kan zelf bepalen wat je doet binnen die grenzen. Je hoeft ook geen rekening meer te houden met buren die slechts gescheiden zijn door een muur. Je kan tot 12 uur ‘s nachts een feestje geven en je buren 3 km verderop hebben nergens last van.

Klinkt goed of niet? Krijg je de kans om een boerderij te kopen, dan is het zeker een aanrader om die kans te grijpen. Op de boerderij wonen is een goede manier om het beste uit het leven te halen. Meer lezen over wonen en leven? Klik dan op de volgende blog om verder te lezen.