Beken kleur met je buitenreclame!

Blog Add My Window goedkoop adverteren

Waarom buitenreclame?
Buitenreclame is al meer dan honderdvijftig jaar niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van Nelle en Verkade prijken al sinds eind negentiende eeuw op abri’s, zuilen en ramen. Deze beproefde reclamemethode zorgt ervoor dat je opvalt en de massa ontstijgt. Psychologische onderzoeken wijzen uit dat je gemiddeld zo’n zeven keer een naam voorbij moet zien komen, wil die opgenomen worden in het geheugen. Door de merkbeleving te vergroten dankzij buitenreclame koppel je jouw naam aan een uiting en zullen passanten hun beeld vormen over je product. Je bent zichtbaar in de samenleving en door creatief om te springen met buitenreclame wordt je uiting ook nog eens een eyecatcher.

Creatieve buitenreclame
Wat wil je bereiken met je buitenreclame? Het verhogen van je omzet? Naamsbekendheid? Wil je extra kaarten verkopen voor een voorstelling of wil je een bepaalde boodschap uitstralen? Met buitenreclame kun je niet alleen meer verkopen, maar inspireer je het publiek. Daag ze uit, probeer iets uit te lokken; er zijn talloze manieren om met je merk aan de slag te gaan. Zo heeft Coca-Cola een campagne die om meer tolerantie vraagt naar de homogemeenschap. Door de slogan ‘We choose happiness over tradition’ laat het merk zien waar het voor staat en dat het middenin de samenleving staat. Maar het kan ook minder politiek: wat dacht je van McDonald’s die adverteert aan de hand van de temperatuursverwachting? Tijdens de eerste zonnestralen van het afgelopen voorjaar werd er handig ingesprongen op de stijgende temperaturen: zoek verkoeling met een ijsje of milkshake. Met creatieve buitenreclame kun je ideaal inhaken op de actualiteit. Men ziet de volgende dag al jouw uiting. Men denkt er over na, de bezoekers raken vertrouwd aan je merk en je zult zien dat de sleutel tot succes de herkenbaarheid van je merk is.

Ga zelf aan de slag!
Jij bent aan zet. Werk je samen met een reclamebureau of gebruik je je eigen creatieve geest? Speel je in op de actualiteit of kies je voor een meer standaard – of juist uitgesproken – boodschap? Gebruik je een slogan of geef je je over aan de kracht van beeld? Hoe dan ook; via Add My Window kun je al vanaf een klein bedrag een groot bereik genereren. En ben je niet zo creatief, maar wil je wel een gelikte buitenreclamecampagne? Ons gratis ontwerpteam gaat direct voor je aan de slag. Wil jij je gezicht ook laten zien? Buitenreclame in het hart van de samenleving – natuurlijk via Add My Window.

Geplaatst door Mark Wagemakers op 9 juli 2015